Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Αμετανόητα προκλητική η Τουρκία: Πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά δεν θα δεχτούμε!


Η Ευρώπη έχει διχαστεί και παρακαλάει την Τουρκία να κάνει το αυτονόητο: όχι μόνο να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές αλλά και να δεχτεί πίσω τους μετανάστες που πέρασαν παράνομα στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Αλλά όσο κι αν η Ευρώπη "γονατίζει", η Τουρκία... την αγνοεί.Όπως κάνει και τώρα, λίγες μέρες πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Διαμηνύει πως δεν θα δεχτεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά!

Το δήλωσε ορθά κοφτά ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ. Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, είπε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: