Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Η οργή των πεινασμένων προσφύγων - Δεν αναλαμβάνει ο στρατός τη σίτισή τους!

Οι ΜΚΟ αποχωρούν από την Ειδομένη και οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι πολύ πιθανό να μείνουν χωρίς κανείς να αναλαμβάνει τη σίτιση τους...


Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση όλων αυτών των ανθρώπων μετά την αποχώρηση των ΜΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά πως ''οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι υπηρεσία τροφοδοσίας τροφίμων''. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, ''ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους. Ο στρατός ανέλαβε την τροφοδοσία σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας και η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο. Ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί'' ξεκαθάρισε ο κ.Καμμένος στον ΑΝΤ1, την ώρα που η οργή των εγκλωβισμένων προσφύγων ξεχειλίζει.
Οι φόβοι του Μουζάλα για την Ειδομένη

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές στην Ειδομένη, με την κυβέρνηση ωστόσο να αυξάνει τις προσπάθειές της ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας. "Φοβόμαστε για θανάτους σε όλη αυτή την αλυσίδα και είχαμε θανάτους, είχαμε θανάτους από πνιγμούς, είχαμε θανάτους και βίαιους θανάτους στην πορεία από τα Σκόπια προς τη Γερμανία στη στεριά, έχουμε πορνεία, έχουμε κυκλώματα παράνομα, έχουμε χίλια πράγματα, είναι συνυφασμένα. Η παρέμβασή σου θα είναι να τα μειώσεις, να τα εξαφανίσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ", τόνισε.

Πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha: "Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνει παιδάκι στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα". "Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε συνέχεια τις προσπάθειές μας ώστε αυτό να μην συμβεί", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: