Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για 20η χρονιά στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας με δικό του stand στην Εθνική συμμετοχή του ΕΟΤ.

Η εκπροσώπηση του νομού ήταν μεγάλη. Επικεφαλής ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γάννης Γιώργος και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά γραφεία. Με δικό της stand και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με στόχο περισσότερες αφίξεις και "όπλα" τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη, τα 1.000 χρόνια Ελληνορωσικής φιλίας και παρουσίας των Ρώσων στην Αθωνική Πολιτεία του....
Αγίου Όρους και την άριστη ξενοδοχειακή υποδομή, οι εντυπώσεις από τις επαφές και την επισκεψιμότητα του περιπτέρου (1.000 άτομα σε 4 ημέρες) ήταν θετικές.

Η ρωσική αγορά βρίσκεται σε αναμονή για διάφορους λόγους:
1) Ισοτιμία ευρώ-ρούβλι 1 € = 75 με 80 ρούβλια.
2) Ανησυχία λόγω τρομοκρατικών ενεργειών
3) Προσφυγικό και διαχείριση του
4) Έλλειψη εμπιστοσύνης (μετά τις πτωχεύσεις του 2014) για αρκετά τουριστικά γραφεία
5) Έγκαιρη έκδοση βίζας
Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας το οποίο δεν έχει αφήσει τους Ρώσους πολίτες να επιλέξουν ακόμη το που θα κάνουν τις διακοπές τους.

Πρώτες προτιμήσεις τους η Κρήτη και Χαλκιδική με το Mouzenidis Travel και την Ellinair να κατέχουν τα πρωτεία για την Ελληνική αγορά και να ακολουθούν TES-TOUR, BIBLIO-GLOBUS κλπ.
Η εκτίμηση, μας δίνει μία μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι που δεν θα ξεπεράσει το 10%.
Αξίζει να σημειωθεί η απουσία της Τουρκικής αγοράς (δεν υπήρχε συμμετοχή) και πρόσφατη μελέτη που δείχνει ότι το 50% των Ρώσων που θα πήγαινε Τουρκία, θα παραμείνει για διακοπές στο εσωτερικό της χώρας (Κριμαία, Σότσι κλπ).

Με την ολοκλήρωση της παρουσίας της Χαλκιδικής στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2016 επιβεβαιώνεται μία συγκρατημένη αισιοδοξία σε μία δύσκολη τουριστικά χρονιά για τη χώρα μας. Στη Χαλκιδική θα υπάρχει ικανοποίηση εάν επαναληφθούν τα νούμερα αφίξεων του 2015, έχοντας ως σύμμαχο και τον οδικό τουρισμό που δεν υπάρχει στη νησιωτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: