Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Βρες την πρώτη σου δουλειά» -Τρεις φίλοι έκαναν start up ανεύρεσης εργασίας και σαρώνουν

Το έζησαν από προσωπική τους εμπειρία, όταν έψαχναν να κάνουν πρακτική άσκηση στο πανεπιστήμιο. Οι δυσκολίες που συνάντησαν τους έδωσαν την έμπνευση να ανοίξουν μια καινοτόμα επιχείρηση για να βοηθήσουν νέους που βρίσκονται σε αναζήτηση της πρώτης δουλειάς.
Η επιχείρησή τους ονομάζεται CollegeLink και είναι ένας οργανισμός που φέρνει σε επαφή νέους και επιχειρήσεις στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και πρώτης εργασιακής απασχόλησης.

Ιδρύθηκε το 2014 από τον Ιωάννη Ήμελο, Δημήτριο Προμπονά και Στέφανο Αλκίδη, αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) των  τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.


Ο Στέφανος Αλκίδης απαντά στο iefimerida:

Το βασικό ερέθισμα της δημιουργίας του CollegeLink ήταν η προσωπική μας εμπειρία όταν ψάξαμε να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στο Πανεπιστήμιο. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει ώστε η αναζήτηση αυτή να γίνει αποτελεσματικά, σωστά, εύκολα και γρήγορα. Έτσι ουσιαστικά δημιουργήσαμε το Collegelink με σκοπό να φροντίσουμε για την ομαλή μετάβαση των νέων από τον ακαδημαϊκό χώρο στην αγορά εργασίας και την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία.
Πως λειτουργεί το CollegeLink;
Όλοι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να βρουν την πρώτη εργασιακή τους απασχόληση ή να κάνουν πρακτική άσκηση , καθώς και οι εταιρίες που θέλουν να καλύψουν τέτοιου είδους θέσεις δημιουργούν τον λογαριασμό τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα του CollegeLink και αλληλοεπιδρούν μέσω αυτής. Πέρα από την πλατφόρμα το CollegeLink σε συνεργασία με κάποιες εταιρίες διοργανώνει events σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εκπαιδευτούν οι νέοι σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και στην συνέχεια να προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Πόσες προσλήψεις έχουν επιτευχθεί μέσω του CollegeLink;
Μέσω του CollegeLink έχουμε καταφέρει να βρούμε δουλειά σε περισσότερους από 25 νέους , είμαστε βέβαια ακόμα στην πολύ αρχή της δραστηριότητάς μας. Το όραμά μας είναι να κατευθύνουμε τους νέους με βάση τις ανάγκες της αγοράς από τα πρώτα χρόνια της φοίτησής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο έτοιμοι και ικανοί να εισαχθούν στην αγορά εργασίας. Θεωρώντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο σε μία εταιρία θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των εταιριών στην χώρα μας, κάτι που θα οδηγήσει μελλοντικά στην καταπολέμηση της ανεργίας δημιουργώντας κι άλλες θέσεις εργασίας.
Πως ξεπερνάτε το εμπόδιο της προϋπηρεσίας που ζητούν πολλές εταιρίες από τους νέους;

Πως ο νέος θα αποκτήσει προϋπηρεσία αν όλες οι εταιρίες απαιτούν προϋπηρεσία; Δεδομένου ότι οι νέοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν μηδενική προϋπηρεσία , το CollegeLink μπορεί και αξιολογεί τις εργασιακές ικανότητες των υποψηφίων μέσω μίας σειράς από test λογικής σκέψης, αντιληπτικής ικανότητας, ξένων γλωσσών και σε πολλές περιπτώσεις απτών εργασιακών δεξιοτήτων. Η προϋπηρεσία είναι θεμιτή αλλά όχι αναγκαία για πάρα πολλές εταιρίες που επενδύουν στους ανθρώπους τους. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθάει τις εταιρίες να βρουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν πιο πολύ στις απαιτήσεις τους καθώς και τους νέους να βρουν γρήγορα την πρώτη τους δουλειά η οποία θα σχετίζεται με το αντικείμενο σπουδών τους και θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;  
Αυτήν την περίοδο το CollegeLink σε συνεργασία με την Netstudio διοργανώνει το Code Arena 2016 . Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στο join.netstudio.gr. Πέρυσι στο Code Arena 2015 , συμμετείχαν φοιτητές και απόφοιτοι σε σεμινάρια, workshop και project στον τομέα του Web Development για 3 εβδομάδες. 19 νέοι εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς του κλάδου, στελέχη της Netstudio και τελικά 4 προσλήφθηκαν στη Netstudio και συνεργαζόμενες εταιρίες! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας φέρνει αποτελέσματα βρίσκοντας δουλειά στους νέους στο αντικείμενο σπουδών τους. Μέχρι το τέλος του 2016 έχουμε σκοπό να διοργανώσουμε περισσότερα events σε διαφορετικούς κλάδους ώστε να εκπαιδευτούν και να βρουν την πρώτη τους δουλειά όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι. Παράλληλα η πλατφόρμα του CollegeLink είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέους που ψάχνουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία και να τους βοηθήσει να την κατακτήσουν.
    Site: www.collegelink.gr
    Register: www.collegelink.gr/register
    Facebook: https://www.facebook.com/atcollegelink


Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: