Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η απειλή του Αλέξη Τσίπρα: Θα φύγω αν με "πουλήσουν" για το χρέος – Ο παράγοντας... Δραγασάκης

- Τα σενάρια οικουμενικής με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη
- Αποφασισμένος να τα... βροντήξει και να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν καταφέρει τη μείωση του χρέους
- Δεν θα παίρνουμε εμείς δύσκολα μέτρα για να κυβερνήσει ο "εν ζωή σωτήρας" Κυριάκος Μητσοτάκης λένε στο Μαξίμου
- Το μυστικό δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη
- Σκέψεις Μητσοτάκη να προτείνει Δραγασάκη για πρωθυπουργό σε οικουμενική!


Μια μέρα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας είχε... υποσχεθεί να φορέσει γραβάτα αν κατάφερνε το μεγάλο στόχο της μείωσης του χρέους. Ένα χρόνο και κάτι μετά, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος ακόμη και να παραιτηθεί αν οι υποσχέσεις των δανειστών για "κούρεμα" (σε αντάλλαγμα για τα σκληρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του) δεν υλοποιηθούν.

"Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω" φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό του: θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι Ευρωπαίοι των "πουλήσουν" στο θέμα του χρέους και παρ’ ότι εκείνος υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνες κοινωνικά αποφάσεις, τότε η... επανεμφάνισή του ως "Έλληνα Τσε" είναι η μοναδική λύση. "Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεδομένου πως η κυβέρνηση, σχεδόν καθημερινά, καταγγέλλει πολιτικά και οικονομικά κέντρα, εντός κι εκτός Ελλάδας, που θέλουν να τη ρίξουν, φαίνεται πως ο... δρόμος της μετάλλαξης του πρωθυπουργού από μνημονιακό σε αντιμνημονιακό δεν θα είναι δύσκολος.



Άλλωστε, συνεχίζει το δημοσίευμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι ευσεβής πόθος της διαπλοκής είναι να περάσει η κυβέρνηση τα σκληρά μέτρα και στη συνέχεια να κυβερνήσει «ο εν ζωή σωτήρας της χώρας» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει ως... δώρο το χρέος.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, πάντως, διαμηνύουν ότι όσοι επεξεργάζονται σενάρια αντικατάστασης της κυβέρνησης λογαριάζουν χωρίς τον... ξενοδόχο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα και δεν έχει κάνει την τελευταία του κίνηση, η οποία θα είναι η ρήξη με τους εταίρους, η οποία μοιραία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Τα σενάρια για οικουμενική και ο Γιάννης Δραγασάκης

Όλα αυτά ενώ τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση παραμένουν πάντα στο προσκήνιο, με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να είναι στην κορυφή της λίστας με εκείνους που ενδεχομένως να κληθούν να τη σχηματίσουν! Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Παραπολιτικών, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους την εμπιστοσύνη πολιτικών και οικονομικών κύκλων.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είχε γίνει μυστικό δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Από τότε έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης. Και τώρα, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αποδειχθούν χειρότερες απ’ αυτές που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να προτείνει την αντικατάσταση του πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή!

Θα είναι η τελευταία... γραμμή άμυνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει πρόωρες εκλογές. 
 
 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: