Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αποδείξεις: Μαζέψτε και κρατήστε τις όλες – Μετά τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα δεν θα κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις

Δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα υπάρξει ρύθμιση για τις αποδείξεις και τη χρήση "πλαστικού χρήματος" ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση. Μέχρι τότε θα πρέπει να συγκεντρώνουμε κανονικά τις απλές αποδείξεις για να μην υπάρξει πρόβλημα. "Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις" είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Ως προς το αφορολόγητο ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2016 οι πολίτες πρέπει για την ώρα να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουν τις ηλεκτρονικές.

Μετά τη ρύθμιση για τη χρήση πλαστικού χρήματος ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι: "Μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται".
Ο κ. Αλεξιάδης ωστόσο δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τι θα γίνει με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, αν θα "μετράνε" στο αφορολόγητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: