Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχονται οι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο - Στο "σφυρί" περιουσίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά από το «απαγορευτικό» που ίσχυσε εξαιτίας των capital controls.
Την ώρα που κυβέρνηση και θεσμοί συζητούν για την τύχη των πλειστηριασμών ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ και ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» και το νέο υπερταμείο που θα αναλάβει την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κράτους, η ΓΓΔΕ ανήρτησε στο διαδίκτυο (www.publicrevenue.gr) την πρόσκληση για τον....
πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη και ενός αγροτεμαχίου στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει το protothema.gr.
Με λίγα κλικ από τον υπολογιστή του, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει στοιχεία για τα ακίνητα που βγάζει «στο σφυρί» η εφορία, ακόμα και την ακριβή του θέση στον χάρτη ή εξωτερικές φωτογραφίες από το street view της Google. Επίσης αναγράφονται η ημερομηνία και το τόπος που θα γίνει ο πλειστηριασμός, μαζί με την τιμή εκκίνησης για κάθε ακίνητο.
Στο μικρό διάστημα που λειτούργησε πάντως τους προηγούμενους μήνες το μέτρο, συγκέντρωσε περιορισμένο ενδιαφέρον, είτε λόγω του σχετικά υψηλού τιμήματος (αντικειμενική αξία) είτε λόγω μη ελκυστικών ακινήτων που προσφέρονταν (κυρίως παλαιά διαμερίσματα, αγροτεμάχια και βιομηχανικά ακίνητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: