Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 04/2016) και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, μέχρι και αύριο Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016 αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:....

1.Σήμερα Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι νοτιάδες στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 Μποφόρ.
2.Αύριο Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από τα 500 μέτρα, στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας από τα 700 μέτρα κι από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Βοριάδες θα επικρατήσουν σταδιακά που θα φτάνουν μέχρι τα 7 με 8 Μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: