Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Ο ιερέας με τα 450.000 ευρώ στην Ελβετία κλήθηκε για εξηγήσεις

Ιερέας εκ δυτικής όχθης ορμώμενος είναι από τους πρώτους που λαμβάνει κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διότι μέσω της λίστας Μπόργιανς βρέθηκε να διαθέτει 450.000 ευρώ στη UBS Ζυρίχης.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Το Εθνος», ο ιερέας δεν είχε δηλώσει τα χρήματα αυτά φέρεται να μην μπορεί και να τα δικαιολογήσει. 
Εκτός από τον ιερέα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, από τον εισαγγελέα κλήθηκαν και δυο άτομα του καλλιτεχνικού στερεώματος έκαστος εκ των οποίων βρέθηκε να έχει 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, ένας μεγαλοδικηγόρος με 1 εκατ. ευρώ που όμως φαίνεται ότι μπορεί να το δικαιολογήσει και μια...
διαχρονική τηλεπερσόνα με 2,5 εκατ. ευρώ. 
Οι καθυστερήσεις που δεν αφήνουν τους ελέγχους να προχωρήσουν
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως αναφέρει επίσης «Το Εθνος», εδώ και  τέσσερις μήνες οι ελεγκτικές Αρχές βρίσκονται στο «ψυγείο», καθώς βάσει του νόμου 4336/15 από 1ης Οκτωβρίου του 2015 καταργήθηκε το ΣΔΟΕ και όλοι οι φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι θα γίνονται πλέον από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων! Ωστόσο, δεν έδωσαν ακόμη στο προσωπικό της ΓΓΔΕ προανακριτικές αρμοδιότητες (διεξαγωγή ερευνών, κλήσεις σε απολογία υπόπτων, λήψη καταθέσεων, κατασχέσεις ) όπως είχε το προσωπικό του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα επί τέσσερις ολόκληρους μήνες οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών να παραμένουν με τα χέρια «δεμένα» περιμένοντας το νομοθετικό εργαλείο. 
Την ίδια ώρα καθυστερεί αδικαιολόγητα η  πρωθυπουργική εξαγγελία για θέσπιση της «εθελοντικής αποκάλυψης», δίνοντας κίνητρα στους καταθέτες εξωτερικού να δηλώσουν και να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: