Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εθνική σύνταξη κάτω από 384 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια ζητούν οι δανειστές

Με εισοδηματικά κριτήρια θα καταβάλλονται οι συντάξεις, σύμφωνα με όσα ζητούν οι θεσμοί, ενώ αναμένεται εθνική σύνταξη κάτω από 384 ευρώ.
Από την αρχή της διαπραγμάτευσης οι δανειστές απαίτησαν η εθνική σύνταξη να χορηγείται μετά από 20 χρόνια ασφάλισης αντί για 15, ενώ υπέβαλαν συνεχώς ενστάσεις για το ύψος των συντάξεων που προτείνει η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα:

- ζητούν να μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων με 15-25 έτη ασφάλισης
-αμφισβητούν την προσωπική διαφορά που ενδεχομένως προκύπτει από τον επαναϋπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων και
- απορρίπτουν την πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1.5 ποσοστιαία μονάδα στον κλάδο επικούρησης.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τους θεσμούς μια ολοκληρωμένη λίστα με τις ενστάσεις που προβάλουν στο σχέδιο νόμου ώστε να μην «βγάζουν »σε κάθε συνάντηση μια νέα διαφωνία , πυροδοτώντας ένα κλίμα έντασης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η προγραμματισμένη συνάντηση για την Τετάρτη αναβλήθηκε για σήμερα στις 2μμ ,προκειμένου οι θεσμοί να καταγράψουν το σύνολο των ενστάσεων τους.
Ωστόσο η σημερινή συνάντηση θα γίνει υπό την πίεση των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν ολοκληρωθεί.
Το πολεμικό κλίμα που σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους κυρίους Τσακαλώτο και Σταθάκη με αιχμή το ασφαλιστικό, προμηνύει ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και σήμερα στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο.
Οι δανειστές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, χωρίς ωστόσο να ανοίξουν θέμα περικοπής των καταβαλλόμενων συντάξεων κύριων και επικουρικών.
Στην περίπτωση που τεθεί θέμα μείωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων στις επόμενες συναντήσεις, η κυβέρνηση θα απαντήσει με νέες αντιπροτάσεις που όπως υποστηρίζει δεν αλλοιώνουν τον «πυρήνα» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: