Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΜΕ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



H ΕΛΜΕ Ν. Χαλκιδικής συμπαραστέκεται και εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την υπερφορολόγησή τους. Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Η πάνδημη συμμετοχή αποτελεί απόδειξη της αγανάκτησης και του οριακού σημείου στο οποίο βρίσκονται.


Η άγρια φορολόγηση, οι τεράστιες εισφορές, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, αλλά και η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για την φτωχή αγροτιά από τις διατάξεις της ΚΑΠ, και την πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών που προωθεί η ΕΕ, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
   
Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια επιχειρηματικών κύκλων, μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφεία των αγροτών, και υπαγωγή των αγροτών είτε σε εργάτες γης είτε σε ένα νέο ποτάμι ανεργίας και μετανάστευσης.

Η συγκυβέρνηση και στους αγρότες δείχνει το αντιλαϊκό - αυταρχικό πρόσωπό της, όχι μόνο αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποιεί και τα ΜΑΤ.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την δική τους και την δική μας επιβίωση, αγώνας να μη ξεκληριστούν. Σχετίζεται με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού με φτηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, μέσα από τη διεύρυνση των αγορών χωρίς μεσάζοντες.

Κάθε συνάδελφος πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να στηριχθούν οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, να συνειδητοποιήσει ότι απέναντι στην οικονομική κρίση και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, οι αγώνες των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, να αλληλοτροφοδοτούνται, να ανοίγουν δρόμους για την ακόμα πιο αποτελεσματική αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική.

Εμείς οι καθηγητές ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και ζητάμε την απόσυρση αυτού του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη.  
Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας  σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.
Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου,  ενάντια στους ληστές του μόχθου απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Μάντσιος Βασίλειος                                                                      Ιωαννίδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: