Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Eνημέρωση από τον Δήμο Ν.Προποντίδας

Θέμα: “Καταπολέμηση καμπιών στα σχολεία του Δήμου Ν. Προποντίδας.”



Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, στο πλαίσιο των ετήσιων εργασιών προληπτικού καθαρισμού και διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών φοίτησης και προστασίας της υγείας των μαθητών των σχολείων μας, επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για την αποτροπή και εξάλειψη του φαινομένου της εμφάνισης καμπιών στα άλση των σχολείων του Δήμου μας.

Γι' αυτό το λόγο, μέσα στο μήνα Οκτώβριο, μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών Καθαριότητας και Παιδείας του Δήμου μας, προέβη στην κοπή, απομάκρυνση και καύση των κλαδιών των πεύκων που φύονται στις αυλές και στα παρακείμενα των σχολείων άλση, τα οποία ενέχονται για την εμφάνιση καμπιών που προκαλούν αλλεργίες στους μαθητές.

Τα σχολεία στα οποία έλαβε χώρα ο συγκεκριμένες καθαρισμός είναι τα κάτωθι:

· Δημοτικό Σχολείο Ν. Ηράκλειας

· Νηπιαγωγείο Λακκώματος

· Νηπιαγωγείο Αγ. Παύλου

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας

· Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Σιλάτων

· Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Κρήνης

· Νηπιαγωγείο Πετραλώνων

· Νηπιαγωγείο Ελαιοχωρίων

· Νηπιαγωγείο Τενέδου

· ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας

· Δημοτικό Σχολείο -Νηπιαγωγεία Σημάντρων

· Νηπιαγωγείο Πορταριάς

· Δημοτικό Σχολείο Φλογητών

· Δημοτικό Σχολείο Πλαγίων

· Δημοτικό Σχολείο Ν. Ποτίδαιας

· Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάμα




Θέμα: Εξέλιξη εργασιών έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ, Τ.Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ».”

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης  σε τέσσερα (4) διαφορετικά σημεία του Δήμου Ν. Προποντίδας. Συγκεκριμένα:
·         Στην άκρη του ερείσματος της δημοτικής οδού μεταξύ του Ο.Τ. 5 και του Ο.Τ. 3 του συνοικισμού Πετραλώνων.
·         Στην άκρη του ερείσματος της κεντρικής δημοτικής οδού  του συνοικισμού Πετραλώνων (πλησίον φαρμακείου)
·         Στην άκρη του ερείσματος της δημοτικής οδού μεταξύ των υπ'αριθμ. 905, 921 και 934 οικοπέδων συνοικισμού Σημάντρων.
·         Στην άκρη του ερείσματος σε τμήμα της δημοτικής οδού Αγ.Παύλου – Ηράκλειας μεταξύ των κληροτεμαχίων 67 και 69 Αγροκτήματος Αγ. Παύλου.
    Η κατασκευή των εν λόγω τοιχείων κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή κυκλοφορία των προαναφερόμενων οδών λόγω των υψομετρικών διαφορών που υπάρχουν ή των καθιζήσεων που έχουν υποστεί, καθιστώντας αυτές επικίνδυνες για την ασφαλή διέλευση τους.
Η συμβατική δαπάνη του έργου (69.860,04 €) θα καλυφθεί από Ιδίους Πόρους του Δήμου.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το τοιχείο των Σημάντρων, ολοκληρώνονται τα τοιχεία των Πετραλώνων και έπεται του Αγίου Παύλου.




Θέμα: “Χορωδιακή Συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας.”

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας  φιλοξενήσαμε τη 13η συνάντηση χορωδιών Χαλκιδικής, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.
Συμμετείχαν οι χορωδίες του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, του Αγ. Μάμαντος, της Κρήνης, της Ν. Τενέδου και την εκδήλωση έκλεισε η Δημοτική Χορωδία της Νέας Τρίγλιας.
Μια πραγματική γιορτή με κυρίαρχο το ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι, στο Πολιτιστικό Κέντρο - Κλειστό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: