Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σε παρατεταμένο συναγερμό η ΕΥΠ για τους Ρώσους χάκερς που απειλούν τα ελληνικά συστήματα τραπεζών

Η δεύτερη διορία της ομάδας των Ρώσων χάκερς της «Armada Colective» για εισβολή στα ιντερνετικά συστήματα των ελληνικών τραπεζών, βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει θέσει σε παρατεταμένο συναγερμό το αρμόδιο τμήμα της ΕΥΠ, του υπεύθυνους ασφαλείας των τραπεζών και την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επιμένουν πως αν δεν τους δοθούν 750 bitcoin (περίπου 270.000 ευρώ), έως την Πέμπτη, τότε θα «διαλύσουν» τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών. Οι υπεύθυνοι των ελληνικών αρχών, διαβεβαιώνουν πως τα συστήματα είναι απολύτως «θωρακισμένα», και είναι έτοιμοι να αποκρούσουν αυτές τις επιθέσεις.
Η ομάδα «Armada Colective», η οποία έχει επιτεθεί σε....
τουλάχιστον 20 τράπεζες ανά τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, άπλωσε τα δίχτυα της και στην Ελλάδα ζητώντας λύτρα από την Τράπεζα της Ελλάδας για να μην υποκλέψει απόρρητα τραπεζικά στοιχεία. Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγεί ότι «αρχικά εξαπέλυσαν την περασμένη Πέμπτη συντονισμένη επίθεση που διήρκησε 45 λεπτά με στόχο το e-banking τριών ελληνικών τραπεζών. Πρόκειται για τις λεγόμενες 'επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης' που υπερφορτώνουν τους server και ρίχνουν τις ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: