Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Καταδικάστηκε επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη για στημένα τηλεπαιχνίδια

Ένοχος για απάτη με «στημένα» τηλεπαιχνίδια σε βάρος ανυποψίαστων τηλεθεατών, κρίθηκε ο εμπνευστής τους,
Βασίλης Χρηστίδης, μια υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας το 2006. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 48χρονο επιχειρηματία σε κάθειρξη 6 ετών, είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.
Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν η αδελφή, η σύζυγός και η γραμματέας του επιχειρηματία. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.
Ιστορικό
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το....
2004 ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φαουλ», που προβαλόταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.
Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες, κατέθεσε ότι μόνο σε διάστημα έξι ημερών έγιναν 4.394 κλήσεις από τηλεθεατές. «Τους κρατούσαν διαρκώς στην αναμονή, δίνοντάς τους την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ» κατέθεσε, τονίζοντας ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών προσδιορίστηκε σε 10 εκατ. ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: