Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου στο Διονυσίου.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε εφαρμογή του Ν.4039/2012 προχώρησε με την υπ' αριθμ. 154/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σύναψη σύμβασης με το φιλοζωικό σωματείο “Φιλοζωική Ορειβατική και Οικολογική Ένωση Χαλκιδικής”, που εδρεύει στο Δήμο μας, με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για την περισυλλογή, τη σήμανση και καταγραφή των ζώων, τον αποπαρασιτισμό, τον εμβολιασμό και τη στείρωση τους, την προώθηση τους για υιοθεσία ή την επανένταξη όσων δεν υιοθετούνται, όπως επίσης και την ευθανασία όσων ζώων κρίνεται, μετά από επισταμένη κτηνιατρική εξέταση, πως πάσχουν από ανίατη ασθένεια που τα εμποδίζει να έχουν καλή ποιότητα ζωής. Κατόπιν εκδόθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Η ίδρυση και λειτουργία μάλιστα του.....
καταφυγίου αδέσποτων ζώων ολοκληρώθηκε πολύ πριν από την προθεσμία των δύο ετών που όριζε ο Ν.4039/2012 και εκ τότε λειτουργεί αδιαλείπτως παρέχοντας σημαντικό έργο στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Παράλληλα έχουμε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για τη στείρωση, εμβολιασμό και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Έως τώρα έχουμε στειρώσει και εμβολιάσει περί τα 700 αδέσποτα ζώα, στην πλειονότητά τους σκυλιά, αλλά και γάτες. Παράλληλα με την υπ' αριθμ. 265/6-2-2014 απόφαση Δημάρχου συγκροτήσαμε την πενταμελή επιτροπή του προγράμματος διαχείρισης αδεσπότων, της οποίας αρμοδιότητα είναι η λήψη απόφασης για την ευθανασία κάποιου ζώου που θα κριθεί επικίνδυνο, καθώς και την παρακολούθηση εφαρμογής του προγράμματος αδεσπότων.
Επειδή για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος φροντίδας των αδέσποτων ζώων θέλουμε συνοδοιπόρους τα φιλοζωικά σωματεία, έχουμε πραγματοποιήσει συσκέψεις με φιλόζωους και εκπροσώπους των σωματείων και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με στόχο την καλύτερη συνεργασία και οργάνωση του προγράμματος διαχείρισης αδεσπότων.
Επίσης στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας, τυπώσαμε ενημερωτικά φυλλάδια και υλοποιούμε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου μας. Οι ενημερωτικές αυτές εκδηλώσεις αφορούν την ορθή συμπεριφορά μας απέναντι στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, τις δράσεις του Δήμου μας για τον έλεγχο  του πληθυσμού και τη φροντίδα των αδέσποτων, τις ασθένειες που τυχόν μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και τα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζονται.
Θέλοντας να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα, προχωρούμε στην ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου , το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος στειρώσεων αδέσποτων ζώων. Το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ήδη υπάρχον σε εξέλιξη πρόγραμμα του Δήμου μας και στόχος του είναι η στείρωση ακόμα περισσότερων αδέσποτων ζώων, ώστε ο έλεγχος του πληθυσμού τους να μπορέσει να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα.
Μέλημα της διοίκησης του Δήμου μας είναι πάντα η σωστή και άμεση φροντίδα των αδέσποτων ζώων τόσο προς όφελος των ίδιων όσο και προς όφελος των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: