Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Θρίλερ με πωλητήριο για "φιλέτο" στη Χαλκιδική

Για την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παρέτεινε το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την αξιοποίηση της έκτασης 310 στρεμμάτων στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση του διαγωνισμού: αρχικά είχε οριστεί καταληκτική ημερομηνία η 20η Μαρτίου που παρατάθηκε λόγω πολιτικών εξελίξεων για σήμερα 27 Νοεμβρίου και πλέον τη...
σκυτάλη παίρνει η 19η Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η παραλιακή έκταση που έχει χρησιμοποιηθεί ως κάμπινγκ δεν προσελκύει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός που σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων οδήγησε στην τρίτη παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι υφιστάμενες χρήσεις της έκτασης και τα νομοτεχνικά προβλήματα της έκτασης κρατούν σε απόσταση το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, μετά και την τρίτη παράταση, εκτιμάται ότι αυτού του είδους τα προσκόμματα θα αμβλυνθούν και θα εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
Το ακίνητο

Το ακίνητο ανήκει σε εκτός σχεδίου έκταση, συμπεριλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται στα 311 στρέμματα περίπου, η οποία αποτελείται από τέσσερα επί μέρους αυτόνομα τμήματα. Εντός της εξεταζόμενης έκτασης δραστηριοποιείται επιχείρηση κάμπινγκ (έκταση 131.962,80 τ.μ., με την επαγγελματική μίσθωση να έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2025. Ταυτόχρονα, τμήμα του ακινήτου έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μονή Σταυρουπόλεως –Νεαπόλεως όπου λειτουργεί παιδική κατασκήνωση.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που θα συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στην εταιρεία θα εισφέρει:

(α) Το δικαίωµα επιφανείας επί του τµήµατος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαµβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Α’ Απολύτου Προστασίας του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και

(β) το δικαίωµα της πλήρους κυριότητας, νοµής και κατοχής επί τµήµατος του ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαµβάνει: α) την έκταση του camping εµβαδού 86.611 τ.µ. και β) την έκταση εµβαδού 40.640 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Β’ του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 15 Δεκεμβρίου, το τελικό σχέδιο της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών θα αναρτηθεί στο VDR (Virtual Data Room), ενώ στις 12 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ερωτημάτων για τον διαγωνισμό.


Σε εξέλιξη οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Την ίδια στιγμή, μέσα στον Δεκέμβριο εκπνέουν οι καταληκτικές ημερομηνίες για την πλειονότητα των ακινήτων που πωλούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΑΙΠΕΔ. Αναλυτικά, πρόκειται για:

- οικόπεδο με κτίσμα 14 χλμ από την πόλη της Βέροιας  (17/12)
- δώδεκα οικόπεδα με θέα θάλασσα στις Λεύκες Πόρου Κεφαλληνίας (10/12)
- Είκοσι εννέα παραθαλάσσια οικόπεδα στη Ράγια Πόρου Κεφαλληνίας (10/12)
- Έντεκα παραθαλάσσια οικόπεδα στη Ράγια Πόρου Κεφαλληνίας (10/12)
- Παραθαλάσσια έκταση στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής (10/12)
- Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου (17/12)
- Οικόπεδο που βρίσκεται 1 χλμ βορειοανατολικά του κέντρου του Άργους (10/12)
- Γωνιακό κατάστημα με υπόγειο και πατάρι στο Πολύγωνο, Αττικής (17/12)
- Οικόπεδο με διατηρητέα κτίσματα στο εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας (17/12)
- Συγκρότημα διαμερισμάτων σε πενταώροφη πολυκατοικία στην Καλλιθέα (17/12)
- Δύο οικόπεδα 1,3 στρεμ. στην περιοχή Γρανιτσάδες στην Στυλίδα Φθιώτιδας  (17/12)
- Τρία οικόπεδα 2 στρεμ. στην περιοχη Γρανιτσαδες στην Στυλίδα Φθιώτιδας (10/12)
- Δύο οικόπεδα 213 στρεμμάτων στην περιοχή Αμμούδες στη Ρόδο (28/01/2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια: