Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

H γη του Αριστοτέλη στο διεθνή τουριστικό χάρτη

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δημοσιογραφικών και επαγγελματικών επισκέψεων αλλοδαπών στην περιοχή Προ του Αθω, στη Χαλκιδική, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δίμηνο.

Συγκεκριμένα, οι αριστοτελικές κοινότητες φιλοξένησαν ομάδα Γερμανών εκπροσώπων Τύπου, η οποία ακολούθησε το πολιτιστικό τόξο «Βεργίνα – Αρχαία Στάγειρα – Αμφίπολη», παρακολουθώντας τα ιστορικά βήματα της μακεδονικής δυναστείας και αποτυπώνοντας τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Αριστοτέλη.

Επιπλέον, στην περιοχή βρέθηκαν ένας Νεοζηλανδός μπλόγκερ, τριμελής ομάδα Βέλγων εκπροσώπων Τύπου που περπάτησε το αριστοτελικό μονοπάτι, ενώ εκπρόσωπος θεματικού σουηδικού γραφείου κατέγραψε το δίκτυο των έξι αριστοτελικών διαδρομών, που συνδέουν τις αντίστοιχες αριστοτελικές κοινότητες (Ολυμπιάδα, Βαρβάρα, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στρατώνι). Να σημειωθεί ότι στα μέσα του Οκτωβρίου η περιοχή θα υποδεχτεί ομάδα Βρετανών περιπατητών.
Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για το 2016, εστιάζονται στην ανάδειξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: