Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.
Στην κατεύθυνση αυτή υπέβαλλε πρόταση για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ως εταίρος στη Δράση ΚΑ2 : Συνεργασία για την Καινοτομία και την....

Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών-Στρατηγικές Συμπράξεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices-Strategic Partnerships), η οποία και εγκρίθηκε.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έντεκα φορείς από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία_5 φορείς, Γερμανία, Λετονία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα).

Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών σε συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης/κατάρτισης και ειδικότερα στην “εκμάθηση στο χώρο εργασίας” (work based learning - WBL). Απευθύνεται σε εργοδότες και εταιρίες που έχουν το υπόβαθρο και την υποδομή να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και μπορούν να υποδεχτούν και να εκπαιδεύσουν μαθητές προερχόμενους από την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, σε μαθητές της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες πραγματικής εργασίας, στις χώρες εταίρους του προγράμματος, σε διδακτικό και παιδαγωγικό προσωπικό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Οι επί μέρους στόχοι του προγράμματος είναι:

Η ανίχνευση και ανάδειξη των απαραίτητων αναγκών, υλικών και εργαλείων όλων των φορέων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα πλαίσια της “εκμάθησης στο χώρο εργασίας” (work based learning – WBL)

Η υποστήριξη παρόχων επαγγελματικής εκπαίδευσης/κατάρτισης με σκοπό την ανάπτυξη νέων και τη βελτίωση υπαρχουσών πρακτικών εκμάθησης σε χώρους εργασίας

Η προώθηση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ σχολείων και επιχειρήσεων στα πλαίσια και στο πνεύμα της “εκμάθησης στο χώρο εργασίας” σε θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού

Ο προσδιορισμός και η διάδοση αποτελεσματικών θεσμικών πολιτικών και πρακτικών σε θέματα συμμετοχής αλλά και ανάπτυξης του ρόλου του εργοδότη στη διαδικασία της “εκμάθησης στο χώρο εργασίας” με σκοπό την εξασφάλιση μέγιστου οφέλους για τους καταρτιζόμενους.



Η διάρκεια του προγράμματος είναι 36 μήνες (από 01/09/2015 έως 31/08/2018) . Μια πρώτη γνωριμία των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την παροχή επεξηγηματικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου στην Ρώμη της Ιταλίας, στην έδρα του συντονιστή του έργου που είναι το “Κέντρο Παραγωγικότητας του Βένετο - Fondazione Centro Produttività Veneto (CPV)”. Από πλευράς του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής συμμετείχαν ο πρόεδρος του, κος Γκιλής Γεωργίος και ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης και υπεύθυνος των προγραμμάτων του Επιμελητηρίου, κος Μήντος Δημήτριος.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον και όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών των εταίρων δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ενημερώσεις σε επιχειρήσεις, διδακτικό προσωπικό και μαθητές για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: