Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου στην Αρναία

Συνεχίζονται μετά την ολιγόμηνη διακοπή λόγω των οικονομικών εξελίξεων, οι εργασίες κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 704.163,98€....





Το έργο εντάχθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Πάχτα στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.)


Το φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αφορά την ανάπλαση και διαμόρφωση των πλατειών Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ (Δημαρχείο), Γερογιάννη και Ταχυδρομείου καθώς και των παρακείμενων δρόμων της Αρναίας.


Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει στο χώρο της πλατείας του Δημαρχείου, περιμετρικά των κτισμάτων πλακόστρωτη επιφάνεια από τετραγωνισμένες χονδροπλακες και στη συνεχεία λιθόστρωτη επιφάνεια (καλντερίμι) καθώς επίσης και στους παρακείμενους δρόμους.




Περιλαμβάνει επίσης, την κατασκευή λιθόκτιστων παρτεριών (για φύτευση δένδρων) και καθιστικών.


Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η διαμόρφωση και αισθητική αναβάθμιση της παραδοσιακής πλατείας Δημαρχείου της Αρναίας, που βρίσκεται πλησίον του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Στεφάνου, της πλατείας Γερογιάννη και της πλατείας Ταχυδρομείου καθώς και των παρακείμενων δρόμων που συνδέουν την Πλατεία Γερογιάννη με το χοροστάσι και την εκκλησία των Άγιων Αναργύρων.


halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: