Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Χαλκιδική: Δικαιωμένη δηλώνει η ''Ελληνικός Χρυσός'' μετά το άνοιγμα των μεταλλείων!

Οι μεταλλωρύχοι επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά από την απόφαση του ΣτΕ - Οι υπεύθυνοι της Eldorado Gold δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τις τελευταίες εξελίξεις...

Επέστρεψαν χθες στις δουλειές τους οι μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη για απαγόρευση λειτουργίας τους. Μέσα στη χαρά τους, οι μεταλλωρύχοι κρατούν χαμηλούς τόνους, την ώρα που Eldorado Gold δηλώνει δικαιωμένη.

Ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε σχετικά: "Η απόφαση αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ακεραιότητα και τη νομιμότητα των αδειών μας στη Χαλκιδική. Θα συνεχίσουμε την μεταλλευτική και την κατασκευαστική μας δραστηριότητα κανονικά και θέτουμε με άμεση ισχύ τους εργαζόμενους και εργολάβους μας σε καθεστώς απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέρος στον εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ενδεχόμενους προβληματισμούς, από την πλευρά του Υπουργείου.
Η μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και επιθυμούμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για τον ελληνικό λαό, να συμβάλουμε στην ελληνική οικονομία μέσω της πληρωμής φόρων και να στηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη μέσω των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών σε επίπεδο περιβάλλοντος, επιστήμης, υγείας και ασφάλειας και κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή η προσέγγιση, την οποία η Eldorado έχει υιοθετήσει με επιτυχία κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών σε διάφορες άλλες χώρες, θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων. "

 newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: