Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Μαντζούφα

ΠΡΟΣ:
Α) ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Β) ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.ΕΦ.Ε) ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ένα οργανωμένο και συντεταγμένο κόμμα όπως ισχυρίζεται ότι είναι η Ν.Δ. και φτάνει στην... κορυφαία διαδικασία εκλογής αρχηγού και μάλιστα από τη βάση, πρέπει αν μη τι άλλο, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να έχει το πιο καλό αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της.....

διαδικασίας εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία.

Η Ν.Δ. λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση οι υποψήφιοι πρόεδροι και η Κ.ΕΦ.Ε και για όσους ξέρουν από διαδικασίες, θα πρέπει άμεσα να συμφωνήσουν σε μια καθαρή και αδιάβλητη διαδικασία, η οποία θα εξασφαλίζει από τη μία την έξωθεν καλή μαρτυρία και από την άλλη την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πραγματικά δύσκολη για τον επικεφαλής της παράταξης.
Θα πρότεινα λοιπόν το εξής:
Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις, τύπου προσυνεδρίων, στις 13 περιφέρειες της χώρας προκειμένου:

Nα ακουστούν οι πολιτικές θέσεις καθώς επίσης το πρόγραμμα και το ιδεολογικό στίγμα των υποψηφίων προέδρων έτσι ώστε να γίνουν κατανοητές οι απόψεις τους στο εκλογικό σώμα.

ΕΚΕΙ στο χώρο των προσυνεδρίων και ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές όλων όσων επιθυμούν να είναι μέλη ή φίλοι του κόμματος και ΜΟΝΟ αυτοί να έχουν το δικαίωμα ψήφου την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού. Κι’ αυτό γιατί αρκετά γέμισαν οι εκλογικοί κατάλογοι με ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη Ν.Δ. και δεν πιστεύουν σε αυτή. Ακόμη γιατί, όταν θέλεις να είσαι μέλος ή φίλος ενός κόμματος, πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος, πρέπει να το πιστεύεις. Επίσης, το μέλος δεσμεύεται από το καταστατικό με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις και ο φίλος με κάποια άλλα.

Να ακουστούν όσο περισσότερες θέσεις και απόψεις μελών και φίλων, μέσα ακόμα και από ομάδες εργασίας, έτσι ώστε να συνδιαμορφωθούν και οι τελικές πολιτικές θέσεις από τους υποψηφίους.
Πιστεύω ότι, εάν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω στις περιφέρειες όλης της χώρας, τότε αποφεύγουμε διαξιφισμούς και διασπαστικές κινήσεις όπως το 2009, αποφεύγουμε φαινόμενα όπως, να περιοδεύουν οι υποψήφιοι από ‘’χωρίον εις χωρίον’’ και να τάζουν διάφορα, αποφεύγουμε φαινόμενα να έχουν οι υποψήφιοι εκπροσώπους σε κάθε νομό οι οποίοι θα βγαίνουν στα τοπικά ΜΜΕ και θα ‘’μαλώνουν’’ για το ποιος είναι καταλληλότερος κ.λπ. Γενικά αποφεύγουμε μια εσωστρέφεια η οποία μπορεί να είναι καταστρεπτική για την επόμενη μέρα. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει, ας μην το ξεχνάμε, είναι η επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα ο λαός πρέπει να μας δώσει την εμπιστοσύνη του για να κυβερνήσουμε. Και θα μας τη δώσει μόνο εάν δείξουμε ότι αλλάζουμε. Μόνο εάν δείξουμε πραγματικό πολιτικό πολιτισμό.
Πιστεύω λοιπόν ότι όποιος πραγματικά θέλει να συμμετέχει στην κορυφαία αυτή διαδικασία και ενδιαφέρεται, δεν χρειάζεται να έρθει δύο λεπτά να ψηφίσει επειδή ‘’κάποιος φίλος του’’ θα του δώσει κάποια 2ευρα την ημέρα των εκλογών και ενδεχομένως θα ψηφίσει σε περισσότερες από μία κάλπες. Θα έρθει γιατί το πιστεύει ο ίδιος.
Ακόμη με τον τρόπο των ‘’μίνι συνεδρίων’’ τελειώνουμε μέσα σε 13 μέρες.
Αρκετά λοιπόν με τα μέλη ‘’μαϊμού’’ αυτά τα χρόνια.
Ας κοιτάξουμε επιτέλους ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: