Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το 2015

Αλλάζει το περιεχόμενο του νέου εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ, όπου πλέον θα αναγράφεται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα στοιχεία του φορολογουμένου, θα αναγράφονται και το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του....

συμπληρωματικού φόρου και φυσικά το ποσό καταβολής.

Ακολουθούν, όπως και πέρυσι, αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων.

Οι αλλαγές αυτές προβλέπονται σε απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαϊδου για τον τύπο και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ για το 2015 και των επόμενων ετών.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου, έχει περιθώριο 30 ημερών να ασκήσει προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση.


Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, στις προθεσμίες που εμφανίζονται στην καρτέλα «προσωποιημένη πληροφόρηση» του λογαριασμού του υπόχρεου στην διαδικτυακή πύλη www.gsis.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπεται έκπτωση.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2015 στο Taxis αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και ο φόρος να πληρωθεί από τους υπόχρεους σε πέντε μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η απόφαση για τον «τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης πράξης διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2015 και επομένων» δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Πηγή : vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: