Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ένα γνωμικό λέει «αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει»…. Το Πυροσβεστικό Σώμα, ΧΡΟΝΙΑ τώρα το βλέπω σα το σπίτι μου, αφού είμαι μέλλος της πυροσβεστικής οικογένειας σαν Εθελοντής Πυροσβέστης. Μόνο που αυτή τη φορά, μου είναι δύσκολο, για να μη πω αδύνατο, να το παινέψω, και σα να μη φτάνει αυτό, το βλέπω από μόνο του να πέφτει και να πλακώνει τα παιδιά του.

Αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ η οποία είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο, και που διεκδικεί το ρεκόρ «γκινες» παραλογισμού, γραφειοκρατίας, και απανθρωπιάς!

Ο Λυκούργος εδώ και δυο.... χρόνια, αφού γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, ζει έναν Γολγοθά χάρη σε όλα τα πιο πάνω που ανέφερα, και που αφορούν την υπηρεσία του, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ να πεθάνει της πείνας..



Ας δούμε μερικά στοιχεία για την περιπέτεια του Λυκούργου.

Τον Οκτώβρη του 2013, πηγαίνοντας να αναλάβει υπηρεσία σε περιπολικό δασών το οποίο ΔΕΝ βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Μυτηλινης αλλά στο αεροδρόμιο γιατί ΕΤΣΙ είχε συμφωνηθεί στα πλαίσια τόσο της αντιπυρικής, όσο και της εξοικονόμησης καυσίμων μια και η υπηρεσία απείχε από το χώρο ευθύνης του περιπολικού δασών 20 χιλιόμετρα (;), είχε ένα σοβαρότατο τροχαίο, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Αν και φορούσε κράνος (μέσο μεταφοράς η μηχανή του και όχι υπηρεσιακό όχημα), η ζημιά που έπαθε ήταν μεγάλη.

Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεξιά ημιπληγία, απώλεια της ομιλίας του, κρίσεις τύπου "Ε" (επιληπτικές) και πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Δεκαοκτώ ημέρες έμεινε στην εντατική, όταν … «συνηλθε», ακολούθησε τρίμηνο πρόγραμμα «αποθεραπείας», και μετά…. Σήμερα, ΤΩΡΑ, η «αποθεραπεία» του, «μείωσε» τη ζημιά, την αναπηρία του στο 90%,




Από τον Οκτώβρη του 2013, μέχρι και πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη 2015, ο Λυκούργος «ζούσε» με την επιδότηση ασθένειας από το ταμείο του η οποία και έληξε αφού συμπληρωθήκαν οι 720 μέρες αναρρωτικής άδειας που είναι και το όριο… Και τώρα, αρχίζουν τα τρελά, αρχίζουν τα παράλογα….

Ο Λυκούργος είναι πλέον ΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, «ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΠΩΝ» από την υπηρεσία του, αφού ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό, έχει και συνέχεια, αφού πρότειναν στην αρραβωνιαστικιά του, να τον πηγαίνει η ίδια στην υπηρεσία για…. «ελαφριά δουλειά», δουλειά γραφείου….. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος ουσιαστικά ΔΕΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ…….

Ο δε ισχυρισμός από την υπηρεσία του, ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πλην όμως το παραπάνω ερώτημα δεν έχει υποβληθεί ακόμα (!;) διότι λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών εκλείπει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ» ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.

Είμαι σίγουρος, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, πως θα ενδιαφερθούν εκείνοι που πρέπει και επίσης, τα «ανθρώπινα γρανάζια της σκοπιμότητας και της απανθρωπιάς» θα πάρουν αυτό που τους αξίζει…. Και δε μιλώ για ένα απλό ΞΗΛΩΜΑ. Καταλαβαινόμαστε νομίζω κύριοι συνάδελφοι. ΗΞΕΡΑ πως το Πυροσβεστικό Σώμα ΔΕΝ εγκατέλειψε ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά δυστυχώς βλέπω πως στην περίπτωση του Λυκούργου, όχι απλά ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ, αλλά……..

Θα επανέλθω…



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: