Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Το τρίτο μνημόνιο κάνει ευκολότερες τις κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς εφορία και ΟΓΑ

Στο στόχαστρο θα βρεθούν αμέσως μετά τις εκλογές οι οφειλέτες τόσο της εφορίας όσο και του ΟΓΑ. Κατ’ επιταγή των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημονίου, τόσο αυτών που ψηφίστηκαν όσο και αυτών που θα πρέπει να κατατεθούν το φθινόπωρο, θα ενεργοποιηθεί σειρά μέτρων με στόχο την αύξηση των εισπράξεων από οφειλές προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το έργο των αρχών, από τη στιγμή που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή των νέων νόμων, θα είναι σαφώς ευκολότερο σε σχέση με το παρελθόν. Πρώτον επειδή τους παρέχεται η δυνατότητα να δεσμεύουν ποσά απευθείας από τους....
τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών με διαδικασίες «εξπρές» και δεύτερον γιατί οι οφειλέτες δεν έχουν πολλά περιθώρια αντιδράσεων λόγω της επιβολής capital controls.
Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν στο τρίτο μνημόνιο, ακατάσχετο είναι το ποσό του τραπεζικού λογαριασμού μέχρι του ορίου των 1.250 ευρώ για έναν μόνο λογαριασμό ανά καταθέτη, ο οποίος θα πρέπει να έχει δηλωθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Τον Σεπτέμβριο προβλέπεται η επέκταση του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, ώστε οι ελεγκτές να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων σε βάθος δεκαετίας.

Έως τον Νοέμβριο έρχονται και νέα μέτρα για την καταγραφή των αδήλωτων καταθέσεων.

Επίσης, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του υπουργείου Εργασίας, θα αποκτήσει πρόσβαση στο λεγόμενο «έμμεσο μητρώο τραπεζικών συναλλαγών», προκειμένου να ελέγχουν τα τραπεζικά διαθέσιμα των οφειλετών αλλά και τις κινήσεις που έκαναν - αναλήψεις και καταθέσεις - σε βάθος 10ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: