Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Χαλκιδική: Απειλούν να καταλάβουν τις στοές με τις οικογένειές τους οι μεταλλωρύχοι -Με τους αντιδημάρχους του δήμου Αριστοτέλη συναντήθηκαν

Την Τρίτη το υπουργείο έδωσε εντολή να μην επιτρέπεται η είσοδος προσωπικού στα ορυχεία όσο διαρκεί αποκλεισμός των στοών.

Με κατάληψη σε όλες τις στοές των μεταλλείων στην Ολυμπιάδα με τις οικογένειες τους απειλούν πλέον οι μεταλλωρύχοι. Όπως δήλωσαν στον ΣΚΑΪ, πίσω από την απαγόρευση των εργασιών εξόρυξης κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, αλλά οι ίδιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ξαναρχίσουν οι εργασίες. 


Την Τρίτη το υπουργείο έδωσε εντολή να μην επιτρέπεται η είσοδος προσωπικού στα ορυχεία όσο διαρκεί ο αποκλεισμός των στοών, ωστόσο και την Τετάρτη στη γαλαρία βρίσκονται περίπου 160 μεταλλωρύχοι. 

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Αρναίας όπως είχαν προαναγγείλει. Την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων, και την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου Μεγάλης Παναγιάς. 

Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 2000 εργαζομένους, πάνω από 1300 
εργαζόμενοι έχουν πάρει στα χέρια τους το έγγραφο διαθεσιμότητας. 


BINTEO

Πηγή:skai.gr/




Δίωρη συνάντηση με τους αντιδημάρχους του δήμου Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή και Χαράλαμπο Λαζαρίδη, παρουσία και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αρναίας Γιώργου Διαμαντούδη είχαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, στο πρώην δημαρχείο της Αρναίας, το οποίο απέκλεισαν συμβολικά νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών στα μεταλλεία Γιώργος Χατζής, οι μεταλλωρύχοι έθεσαν τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Χατζής ευχαρίστησε επίσης τους δημοτικούς υπαλλήλους για την αυτόβουλη αποχώρησή τους από το κτήριο, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμβολική διαμαρτυρία.
Σε λίγη ώρα, οι μεταλλωρύχοι θα λύσουν τον αποκλεισμό του παλιού δημαρχείου και θα μεταβούν στην Ολυμπιάδα για να συμπαρασταθούν σε συναδέλφους τους που εξακολουθούν να παραμένουν κλεισμένοι μέσα στις στοές.
Για το πρωί της Πέμπτης οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις διασταυρώσεις Στρατωνίου - Ιερισσού και Γοματίου - Πλανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: