Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Η δημοτική αρχή του δήμου Ν. Προποντίδας να αφήσει τα "ήξεις αφίξεις"

Κοινή ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής 

και της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ δήμου Ν. Προποντίδας

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε - από την πρόσκληση που μας στάλθηκε - για το 22ο συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α. (Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών) που συνδιοργανώνεται και από τον Δήμο Ν. Προποντίδας και θα φιλοξενηθεί στα Ν.Μουδανιά, ότι "χρυσός χορηγός" του είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.! Mετά τη μόλυνση των υδάτων με ισχυρά δηλητήρια, πχ κυάνιο, τη καταστροφή

της φωτοσύνθεσης των δέντρων και γενικά έπειτα από την πιο επιθετική επένδυση που αποπειράται να....
διαπράξει εναντίων της πρωτογενούς παραγωγής, έρχεται η εν λόγω εταιρεία - αρπακτικό να χορηγήσει χρήματα για το συνέδριο των νέων αγροτών.


Προφανώς, είτε η ΠΕΝΑ δεν γνωρίζει τις επιστημονικά αποδεδειγμένα επιβλαβείς επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την σφοδρή αντίθεση της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου στις επιδιώξεις της "Ελλ. Χρυσός", είτε τα γνωρίζει και αδιαφορεί. 
 Σε κάθε περίπτωση η επιλογή της ως χορηγού, αποτελεί - το λιγότερο - μεγάλο ατόπημα που δεν συνάδει με το "νέο" που πρεσβεύει η αντίληψη των Νέων Αγροτών.



Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή του δήμου Ν. Προποντίδας, αναντίστοιχη με την απόφασή της αλλά και την ρητή δέσμευση του δημάρχου προεκλογικά ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αδιαφορώντας για την εκφρασμένη θέση της αλλά και για την επίσης εκφρασμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αποδέχεται αυτή την χορηγία.

Το οξύμωρο είναι ότι ολα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που κυβέρνηση έχει επιβάλει καθεστώς παύσης των εργασιών και η εταιρία εκβιάζει τόσο την κυβέρνηση άλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Χαλκιδικής επιτιθέμενη στους ίδιους τους εργαζόμενούς της με μείωση των αποδοχών τους και με την απειλή απολύσεων.



Θεωρούμε εμπαιγμό αυτήν την ενέργεια τόσο από την ΕΠΑΝ, όσο και από την δημοτική αρχή της Ν. Προποντίδας και καλούμε κάθε έντιμο νέο αγρότη, με επαγγελματικη συνείδηση, κάθε πολίτη και δημότη να γυρίσει την πλάτη του σ'αυτην την κοροϊδία και να μη συμμετάσχει.  
Η δημοτική αρχή του δήμου Ν. Προποντίδας να αφήσει τα "ήξεις αφίξεις" και να στοιχηθεί ξεκάθαρα δίπλα στην - για πολλά χρόνια - αντίσταση και θέληση των δημοτών της, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.


Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: