Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μην εγκαταλείψετε τους φοίνικες της Ποτίδαιας στην τύχη τους. Μην αφήσετε την ελπίδα να σβήσει …

Καλοκαίρι 2015, Ποτίδαια. Παραλία Ποτίδαιας. Κάθε χρόνο και κάτι χάνεται, κάτι μας πληγώνει. Φέτος τα capitalcontrols , και οι κατεστραμμένοι φοίνικες της παραλίας. Κάποιοι δεν μπορούν να σωθούν, ανεπανόρθωτα χτυπημένοι από το μοιραίο σκουλήκι.

Τότε,ας σωθούν οι....
υπόλοιποι. Πολλοί είναι γεροί και ακμαίοι και δίνουν στις μέρες μας δροσιά και ομορφιά... Όχι, δεν μπορεί να γίνει τίποτε και αυτοί θα χαθούν . Να βοηθήσουμε , να προσφέρουμε έκτακτη εισφορά στο φτωχό δήμο Προποντίδας, αλλοίμονο δεν θέλουμε ένα φυσικό κεφάλαιο 25-30 χρόνων να καταστραφεί. Τίποτε δεν γίνεται ,είναι μάταιο. Όλοι θα καταστραφούν. Η ετυμηγορία του δήμιου, η αναπόφευκτη καρατόμηση. Καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει μέλλον.
Εδώ στην Ελλάδα τα όνειρα κρατούν λίγο, μια δυο γενιές μόνο .Δεν υπάρχει καμιά αειφόρος πρόβλεψη για τις επόμενες γενιές. Όταν φυτεύεις ένα δέντρο, φυσικό είναι να το παρακολουθείς και να το ελέγχεις , να γνωρίζεις τις ανάγκες του και το όριο της ζωής του και ακόμη να κάνεις την πρόβλεψή σου για το τέλος του, πώς θα το απομακρύνεις , όταν τελειώσει και αν θα το αντικαταστήσεις με άλλο και ποιο. Τίποτε από αυτά δεν απασχόλησε τους αρμόδιους. Ούτε η φροντίδα των φοινίκων ούτε το τέλος τους, γιατί και η απομάκρυνση των κουφαριών των φοινίκων είναι πρόβλημα ,και μάλιστα κάποιοι ειδικοί επισημαίνουν ότιείναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα αβγά του σκουληκιού που έμειναν μέσα στους φοίνικες προσελκύουν ποντίκια. Να φανταστούμε τις συνέπειες; Δεν είμαι αρμόδια και δεν θέλω να παραπληροφορώ. Όφειλε όμως ο δήμος με τα επιτελεία των ειδικών του ( γεωπόνων π.χ ) να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες και να δώσει λύση στο πρόβλημα και όχι να αφήνει τα κουφάρια των φοινίκων να μένουν θλιβερά, χωρίς να γίνεται καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή τους.
Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον. Κανείς δε μιλάει για αντικατάσταση των δέντρων, αν όχι πάλι με φοινικόδεντρα ,γιατί το κόστος είναι δυσθεώρητο, με κάποιο άλλο ενδημικό είδος δέντρου, ίσως πιο οικονομικό. Ίσως ο Δήμος να πιστεύει ότι σε ένα παραθαλάσσιο τουριστικό μέρος , όπως η Ποτίδαια, να μην χρειάζονται δέντρα, να μην χρειάζεται η περιορισμένης βλάστησης περιοχή πράσινο, ώστε να μην έρχεται πια κανείς τουρίστας και να ρημάξει ο τόπος. Στην Ελλάδα της φτώχειας τι χρειάζεται η ομορφιά;
Και όμως ,κύριε Δήμαρχε και κύριοι σύμβουλοι, αν εσείς ευαισθητοποιούσατε και ενημερώνατε τους πολίτες και εκδηλώνατε την καλή σας πρόθεση να απομακρύνετε τους άρρωστους πια φοίνικες και να τους αντικαταστήσετε με άλλα δέντρα ,είμαι σίγουρη ότι θα βρίσκατε ,αν και οι καιροί είναι χαλεποί, αρκετούς ευαίσθητους ανθρώπους να συνεισφέρουν και οικονομικά στο σκοπό σας. Νομίζω όμως ότι δεν έχετε όραμα ούτε έχετε ιεραρχήσει προτεραιότητες για το πώς θέλετε να είναι ο δήμος σας και δήμος μας. Ούτε έχετε ελπίδα για το μέλλον, γι αυτό δεν ενδιαφέρεστε για αυτό το μέλλον.
Δεν υπάρχει ζωή χωρίς ελπίδα .Γι αυτό και αυτή την ύστατη ώρα ενεργείστε για να αλλάξουν τα πράγματα.
                                                                    Κουρτίδου Σοφία, παραθερίστρια
                                                                     kurtidusof@gmail.com  
             seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: