Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση για το 22ο συνέδριο της ΠΕΝΑ στα Ν. Μουδανιά

Πανελλαδική κατακραυγή προκάλεσε το 3ήμερο 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), εξαιτίας της υποκριτικής όσο και ύπουλης χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.,που κατέληξε σε αποτυχία!
Τουλάχιστον 6 έως τώρα ενώσεις αγροτών καταδίκασαν αυτό το ατόπημα με πρώτη την ΕΝΑ Χαλκιδικής.
Άγνοια δήλωσαν η δημοτική αρχή του Δήμου Προποντιδας, οι σύνεδροι,οι λιγοστές ενώσεις αγροτών που συμμετείχαν, οι καθηγητές πανεπιστημίων, διδάκτορες και ερευνητές, αφού η χρυσή χορηγία ηταν....

εφτασφράγιστο μυστικό μέχρι λίγες μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, υπενθυμίζοντας το γνωστό αιφνιδιαστικό τρόπο λειτουργίας της χρυσής χορηγού να δημιουργεί τετελεσμένα.
Πολίτες του δήμου Προποντιδας και αλληλέγγυοι απο Πολύγυρο και Μ. Παναγία, βρίσκονταν για τρεις συνεχόμενες μέρες έξω από τους χώρους του συνεδρίου (νέα προβλήτα και δημοτικό θέατρο Ν.Μουδανιών), διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά και ενημερώνοντας με πανό, φυλλάδια και κατ ιδίαν συζήτηση τους πάντες.
Προς τιμή τους πολλοί ομιλητές καθηγητές ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο καθότι αφενός ένοιωσαν εξαπατημένοι, αφετέρου η παρουσία τους εκει δε θα συμβάδιζε με τις αρχές και το ίδιο το αντικείμενό τους το οποίο ως στόχο έχει την προστασία και ενημέρωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, έργο ασυμβίβαστο με τη μεταλλευτική δραστηριότητα της χρυσής χορηγού εταιρείας στη Χαλκιδική.
Ικανοποιητική για τις συνειδήσεις της τοπικής κοινωνίας ήταν η στάση της δημοτικής αρχής του τόπου. Παρά το οτι διανύουμε την εποχή της κατάλυσης των ηθικών αξιών και της ´´κωλοτούμπας´´, μετά από σχετική ενημέρωση, παρέμεινε πιστή στις προεκλογικές της θέσεις και τήρησε ξεκάθαρη απόσταση μη παρευρισκόμενη στο συνέδριο και προβαίνοντας σε ανάλογη δημοσίευση. Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι <<..παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα έχει κοινωφελή σκοπό και δραστηριότητα>>, και <<Όσον αφορά τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής να είστε βέβαιοι ότι παραμένουν οι ίδιες με αυτές που στο πρόγραμμά μας αναφέραμε και συνεχίζουν να είναι αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες σε ότι αφορά το περιβάλλον και την υγεία των παιδιών μας>>.
Η γενική συνέλευση της ΠΕΝΑ, οι βραβεύσεις, η τελετή λήξης, η παρουσίαση των χορηγών, κάποιες ομιλίες, δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει του προγράμματος που είχε κυκλοφορήσει.
Υπό διαφορετικές συνθήκες μία τέτοια προσπάθεια ενημέρωσης του αγροτικού κοσμου θα κρινόταν
εξαιρετικα αξιόλογη και θα έχαιρε την εκτίμηση και στήριξη όλων. Η επιλογή ομως της Π.Ε.Ν.Α. και του διοργανωτή ""πανυγηρις´´ να δεχθούν ως χρυσό χορηγό την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (Hellas Gold) καθώς και η απόκρυψη του χορηγού μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν δόλια, ανήθικη και καταδικαστέα.
Μια μικρή μάχη κερδίθηκε γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πιστοί στις ιδέες και τις αρχές τους, που αγαπούν τον τόπο τους και τον προστατεύουν τοποθετώντας τον πάνω από εφήμερα κέρδη, κόμματα, προσωπικά συμφέροντα ή φιλοδοξίες.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΧΩΡΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Νέας Προποντίδας Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Από πότε τα συνεργατικά κινήματα πατρονάρονται από πολυεθνικές άραγε ?
Κατάντια στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που πραγματοποιείται στην Χαλκιδική , και πιο συγκεκριμένα κατά την σημερινή ομιλία του πρόεδρου της κυρίου Βασιλόπουλου προς τους σύνεδρους ευχαρίστησε δημοσίως την Ελληνικός Χρυσός η οποία κατά την δημόσια ομολογία του χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το κόστος του συνεδρίου των νέων Αγροτών !!!!!!!!!!
Που οδηγούμε το συνεταιριστικό κίνημα με τέτοιες απερίσκεπτες ενέργειες ?
από ποιους άραγε ποταπούς σκοπούς έγινε η εν λόγο χορηγία , και την αποδέχτηκε το Δ.Σ της Π.Ε.Ν.Α όταν η εν λόγο Εταιρεία καταστρέφει έμμεσα και άμεσα το περιβάλλον της Χαλκιδικής .
Εμείς ως κοινωνικοί συνεταιριστές δηλώνουμε ότι σταματάμε μονομερώς οποιανδήποτε συνεργασία με την υπάρχουσα διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α και καταγγέλλουμε δημοσίως την συγκεκριμένη στάση του Δ.Σ που έλαβε χορηγία από τον συγκεκριμένο πολυεθνικό καταστροφέα εδαφών
I.R.Hellas Κοινωνική συνεταιριστική προστασίας του περιβάλλοντος
Διονύσης Κορσιάνος
Πρόεδρος Δ/Ε