Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σοβαρές προτάσεις έως τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα και προαπαιτούμενα, ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οι ευρωπαίοι εταίροι στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Διαφορετικά κατέστησαν σαφές σε όλους τους τόνους ότι σε σύνοδο Κορυφής των 28 μελών της ΕΕ (και όχι των 19 της Ευρωζώνης) την προσεχή Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, θα είναι η αρχή για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit). Τα μέτρα που θα πρέπει να προτείνει η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ σκληρά καθώς θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την καταστροφικές συνέπειες στην.... οικονομία από το κλείσιμο των τραπεζών που αποφάσισε η κυβέρνηση.

  • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Τους τέσσερις πυλώνες, πάνω στους οποίους θα πρέπει να εδράζεται μια συμφωνία με τους δανειστές, περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν με το οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί εξουσιοδοτούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να διαπραγματευτούν από την Τρίτη. Οι τέσσερις πυλώνες περιλαμβάνουν την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά και δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

  • ΕΚΤ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΧΥΡΩΝ (collaterals)
Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα καθώς η ΕΚΤ αποφάσισε σε κούρεμα των collaterals, των ενεχύρων δηλαδή που αποδέχεται η Τράπεζα για να παράσχει ρευστότητα μέσω ELA. Για την ώρα τουλάχιστον διατήρησε αμετάβλητο το όριο του ELA. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η απόφαση αποτελεί μια ύστατη προειδοποίηση καθώς πρακτικά περιορίζονται οι δυνατότητες των τραπεζών να αντλήσουν πρόσθετη ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης και αυτό διότι το ποσό που μπορούν  να δανειστούν από τον  ELA συνδέεται με το ύψος των εγγυήσεων. Όσο μικρότερες είναι αυτές οι εγγυήσεις τόσο στενότερα είναι τα περιθώρια έκτακτης ρευστότητας. Το«ψαλίδισμα» των εγγυήσεων που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα μέσω του ELA ήρθε, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ως επακόλουθο του γεγονότος ότι το ελληνικό δημόσιο απέτυχε να πληρώσει την δόση στο ΔΝΤ. Αυτό οδήγησε αυτομάτως σε νέα μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες για να αντλούν χρήματα μέσω του ELA. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, εκτιμάται πως το ποσό του κουρέματος των ενεχύρων ανέρχεται για το σύνολο των συστημικών τραπεζών στα 14 δισ. ευρώ και αφορά μόνον ενέχυρα του ελληνικού δημοσίου. Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ενέχυρα κοντά στα 30 δισ. ευρώ.
  • Π ΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες και την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, τα ίδια υποκαταστήματα των τραπεζών που άνοιξαν και την προηγούμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και τις επόμενες δύο μέρες, παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες. Το ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ διατηρείται στα 60 ευρώ.
  • ΓΓΔΕ : ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εξόφληση δαπανών κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, με απόφασή της κάνει δεκτό ότι οι δαπάνες που αφορούν σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών και εξοφλούνται κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2015 και έως τη λήξη της τραπεζικής αργίας, χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της περ. β’ του άρθρου 23 του ν. 4172/2013. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται για την εξόφληση τιμολογίων και γενικά στοιχείων που έχουν εκδοθεί ως και την 28.6.2015.

  • ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο καλεί του πολίτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε από φορολογουμένους χρήστες του Taxis πως οι οφειλές τους που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο συνεχίζουν να εμφανίζουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (0,73% ανά μήνα υπερημερίας), κάτι που σχετίζεται με την αδυναμία  τροποποίησης των εφαρμογών του Taxis. Η ΓΓΔΕ αποσαφήνισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis. Όπως διευκρίνισε, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πληρώνουν μόνον το κεφάλαιο της βεβαιωμένης οφειλής. Ξεκαθαρίστηκε ακόμη ότι ο μη καταλογισμός προσαυξήσεων αφορά μόνον στην τραπεζική αργία και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους.

  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Voucher ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30/7/2015 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 8.000 ΘΕΣΕΙΣ

8 .000 άνεργοι ηλικίας 18 εως 29 θα επωφεληθούν απο το νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις έως 30 Ιουλίου. Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr έως και τις 30 Ιουλίου.
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 - 2013

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (ΕΠΑΛ), η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, ως Ενδιάμεσος Φορέας Υλοποίησης του Άξονα 4 του ΕΠΑΛ, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους (Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα κάτοικοι των περιοχών παρέμβασης του Άξονα Προτεραιότητας 4, που δύναται να υλοποιήσουν επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.) για την υποβολή πράξεων (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ή ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ), οι οποίες θα ενταχθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» της Αναπτυξιακής Νομού Χαλκιδικής Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι: Ο Δήμος Αριστοτέλη (Τ.Κ Πυργαδικίων, Δ.Κ.Ιερισσού, Τ.Κ Αμμουλιανής, Τ.Κ Νέων Ρόδων, Τ.Κ Ολυμπιάδος, Τ.Κ.Ουρανοπόλεως) και ο Δήμος Σιθωνίας (Τ.Κ Αγίου Νικολάου, Τ.Κ Συκέας, Τ.Κ Σάρτης ) . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 13η Αυγούστου 2015. Αναλυτικά στοιχεία της παρούσας πρόσκλησης με τα αναπόσπαστα τμήματα αυτής, καθώς και όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από την 1η ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, στη Δ/νση:22ας Απριλίου & Μακεδονίας γωνία, Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.anetxa.gr.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου δεν υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στην προκήρυξη για την πράξη στην οποία εντάσσεται:(α) 500.000€ για περιπτώσεις ίδρυσης, (β) 300.000€ σε περιπτώσεις εκσυγχρονισμού.
Η ενίσχυση χορηγείται στον δικαιούχο φορέα της επένδυσης με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Τα όρια της χορηγούμενης δημόσιας δαπάνης καθορίζονται ως εξής για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (Περιφέρεια που καλύπτεται από το στόχο σύγκλισης): μέχρι 60% των επιλέξιμων δαπανών της πράξης για επενδύσεις που υλοποιούνται από μη αλιείς (Κατηγορία Πράξης 4.1.1.2). Βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, μεταξύ άλλων είναι : (α) Όλες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.(β) Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) μέχρι τις 30.11.2015.

  • ΙΟΒΕ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Νέα επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο καταγράφει η μηνιαία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η οποία δεν περιλαμβάνει τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, καθώς η συλλογή των πρωτογενών στοιχείων ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου. Οι πολύ πρόσφατες δυσμενείς και ακραίες εξελίξεις στην οικονομία με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα και την έλλειψη συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές αναμένεται να έχουν εντονότατες αρνητικές επιδράσεις στο οικονομικό κλίμα το επόμενο διάστημα, παρατηρεί το ΙΟΒΕ. Τον Ιούνιο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 90,7 μονάδες (από 91,4 μονάδες), στη χαμηλότερη επίδοση της τελευταίας διετίας.

  • ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ»
Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις υπό το φόβο ενός κουρέματος στις καταθέσεις έσπευσαν να πληρώσουν τον ΦΠΑ του Ιουνίου και μάλιστα εφάπαξ, ενώ πολλές ήταν και αυτές που πλήρωσαν σε μια δόση το φόρο εισοδήματος. Όπως αναφέρουν μεγάλα λογιστικά γραφεία, οι επιχειρηματίες προτίμησαν να πληρώσουν τους φόρους τους στο ελληνικό δημόσιο και να «ελαφρύνουν» με τον τρόπο αυτό τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε περίπτωση που οι τράπεζες χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. Ταυτόχρονα οι μεγάλες επιχειρήσεις ξόφλησαν μισθούς και ακόμα και έξι μηνών μπροστά, καθώς και τους προμηθευτές τους.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • Ε ΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι για 13η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 26 Ιουλίου 2015 η «Έκθεση του Αγρότη» στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Τρίγλιας, παράλληλα με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής. Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η προβολή των βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού μας σε ένα ολοένα και καλύτερα οργανωμένο χώρο όπου οι έκθετες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση απέναντι στο Δήμο. Η συμμετοχή στην έκθεση θα συμβάλλει στο να κερδίσετε νέους πελάτες, να ανανεώσετε τις επαφές σας, να παρουσιάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να χτίσετε και να δυναμώσετε την εικόνα της επιχείρησή σας χωρίς κόστος. Δηλώσεις συμμετοχές έως 15/7/2015. Για περισσότερες πληροφορίες στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Τρίγλιας, τηλ 2373350320 ΦΑΞ 2373052044.
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει επαναληπτικό ηλεκτρονικό ανοικτό μειοδοτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών της Π.Ε. Χαλκιδικής, έτους 2015, προϋπολογισθείσας δαπάνης διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%), με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και με τη δυνατότητα τμηματικής κατακύρωσης ανά συνολική ομάδα. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr του συστήματος. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα υποβάλλονται δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από τη δημοσίευση της περίληψης της Διακήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μέχρι τις 11-07-2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 16-07-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 πμ. Πληροφορίες δίνονται από το γραφείο Προμηθειών της Υπηρεσίας , Διοικητήριο, 1ος Όροφος , γραφείο 56, τηλέφωνο 2371351483 κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης. (ΑΔΑ 15PROC002870278 2015-06-24).

Δεν υπάρχουν σχόλια: