Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ακυρώσεις από Γερμανία και Βρετανία στη Χαλκιδική- Λιγότερες απώλειες από τα Βαλκάνια

Να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και να περιορίσουν τις απώλειες της τουριστικής σεζόν, καλούνται οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής οι οποίοι δέχονται δεκάδες ακυρώσεις από ξένους επισκέπτες τις τελευταίες ώρες.

Οι πρώτες ακυρώσεις αφορούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία και τη Βρετανία ενώ σε μικρότερο βαθμό αφορούν τα Βαλκάνια. Όπως τονίζεται, η ανησυχία όλων όσοι προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν τη χώρα είναι εμφανής καθώς τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό είναι καθημερινά και τα ερωτήματα που διατυπώνονται είναι από όλους τα ίδια:.....

- Ποια είναι η κατάσταση με τα καύσιμα στο νομό (Μάλιστα οι τουρίστες ζητούν από τους ξενοδόχους να τους προτείνουν συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για πρατήρια που δέχονται μόνο μετρητά)
- Για το καθεστώς των απαγορεύσεων στις τραπεζικές υπηρεσίες, εάν μπορούν να κάνουν συναλλαγές και αναλήψεις μέσω των ΑΤΜ και σχετικά με τα ποσά που μπορούν να πάρουν.

Οι ξενοδόχοι υπογραμμίζουν πως είναι καθοριστικής σημασίας το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς προβλήματα τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες.
Οι απώλειες για την περιοχή της Χαλκιδικής μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, ανέρχονται στο 15% για τον μήνα Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι. Πάντως, συγκριτικά με τη νησιωτική χώρα και περιοχές όπως η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη, ο ρυθμός των ακυρώσεων είναι χαμηλότερος.

Έντονη είναι όμως η ανησυχία και όσον αφορά την τροφοδοσία των ξενοδοχειακών μονάδων. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ξενοδοχεία είναι εφοδιασμένα για 7 με 8 ημέρες ακόμη, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τους προμηθευτές.
Οι ξενοδόχοι του νομού πάντως δηλώνουν ξεκάθαρα πως τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, τονίζοντας πως το 95% των πελατών τους προέρχεται από χώρες της Ευρώπης. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική για τον κάδο όπως λένε.
Χωρίς μετρητά για τρεις μέρες έμεινε το ATM της Αμμουλιανής
Χωρίς μετρητά έμεινε για τρεις μέρες το ΑΤΜ που υπάρχει στην Αμμουλιανή του δήμου Αριστοτέλη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί να μην μπορούν να «βγάλουν» χρήματα. Επομένως, όσοι θέλησαν να πάρουν χρήματα από την τράπεζα, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν κάποιο από τα ΑΤΜ που λειτουργούσαν κανονικά στη στεριά! Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αργύρη Τσακνή, πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί καθώς το ΑΤΜ ανεφοδιάστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: