Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Χωρίς νερό τρεις μέρες το Πευκοχώρι.

Γράφει η: Αλεξία Βούλγαρη
Πάλι χωρίς νερό !!!!!
26 Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Κύριος Θωμάς φίλος και γείτονας.Για οποίον απορεί ο Θωμάς φαίνεται να οδηγεί μια γουρούνα η οποία σέρνει ένα βυτίο 1000 λίτρων και μ αυτόν τον εξοπλισμό έχει βγει στην αναζήτηση νερού.
Βλέπετε ο ίδιος διευθύνει μια επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στο Πευκοχώρι και δε δύναται να πει στους πελάτες του πως έχουν νοικιάσει διαμέρισμα άλλα στις....

βασικές παροχές προφανώς δεν συμπεριλαμβάνετε το νερό.Είναι λοιπόν η τρίτη Κυριακή που το κάνει αυτό γεμίζοντας το βυτίο από κάποιον γείτονα που έχει γεώτρηση κ θα φιλοτιμηθεί να βοηθήσει δείχνοντας κατανόηση.
Όπως επίσης είναι η δεύτερη Κυριακή που κάθομαι στην αυλή του σπιτιού μου κ ακούω τους γείτονες "παραθεριστές"να συζητούν γελώντας ειρωνικά και να λένε πάλι χωρίς νερό..;;
"ας το κλείσουν το μαγαζάκι" και θλίβομαι μα πάνω απ όλα ντρέπομαι.Ζούμε στη Χαλκιδική έναν τόπο που ένιωσε την "κρίση" πολύ αργότερα από την υπόλοιπη μη τουριστική Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Γιατί;; Γιατί έχουμε εισροή χρημάτων,όποια κ όση και αν είναι από τον τουρισμό,οποίος τουρισμός κ αν είναι αυτός.
Κάνουμε λοιπόν ότι περνά από το χέρι μας να τον εξαλείψουμε κι αυτόν.Ντρέπομαι να κάθομαι σε παρέες και να ακούω "τέτοια εγκατάλειψη του χωριού τα τα τελευταία χρονιά ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε".Και ντρέπομαι γιατί αγαπώ τον τόπο μου και αποφάσισα να μείνω εδώ κ να παλέψω όπως κ άλλα παιδιά της γενιάς μου και να μην φύγω έξω ή σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο.Μια ζωή,όλοι, διοικήσεις,πολίτες,επαγγελματίες,ιθύνοντες πράττουμε για το τώρα.Κανείς δεν επενδύει στο μέλλον.Αυτός ο τόπος ταΐζει οικογένειες.
Έχει γίνει όμως ο πλέον αφιλόξενος.Η έλλειψη υποδομών οδηγεί σε εξάλειψη του τουρισμού που οδηγεί σε διάλυση του τόπου.Κάποιοι νομίζουν μάλλον πως είναι πολύ δύσκολο ένας τόπος να καταντήσει ένα τίποτα κ ξαφνικά να μοιάσει σε κάποια αλλά χωριά της Ελλάδας που όλα σταδιακά χάθηκαν οι άνθρωποι έφυγαν για να βρουν ένα καλύτερο αύριο κ έμειναν οι λιγοστοί ηλικιωμένοι να το κατοικούν.Ξέρω πως μερικοί γελάτε όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα θα δείτε πως δεν είναι ένα τόσο μακρινό σενάριο.Άλλωστε το ζούμε όλοι.
Κάθε πέρυσι και καλύτερα.Η πτώση είναι παραπάνω από αισθητή.Δε θέλω να δικάσω κανέναν ούτε να καταλογίσω ευθύνες.Απλώς σκέφτομαι πως ίσως είμαστε πολλοί,πολίτες και ιθύνοντες με τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες και ίσως μπορέσουμε να σώσουμε κάτι,όσο αυτό σώζετε.

Αλεξία Βούλγαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: