Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πηγές της κυβέρνησης: Αν βγει το Ναι, εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Την ώρα που η χώρα βυθιζόταν και οι Ελληνες πολίτες σχημάτιζαν από τα ξημερώματα ουρές στα ΑΤΜ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο γραφείο του με τους συνεργάτες του και έγραφε τα όσα θα έλεγε στο νέο διάγγελμα που εκφώνησε προς τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε το διάγγελμα ακούγοντας τους συνεργάτες του, οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Στους πιο....
διαλλακτικούς που καταλαβαίνουν πως μία συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και σε αυτούς που επιλέγουν τη ρήξη, αφού δεν συμφωνούν με τους εταίρους. Μάλιστα αυτό το κλίμα διαφοροποιήσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρατηρήθηκε και χθες όταν στελέχη άφησαν να αιωρείται πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στο δημοψήφισμα με μία καλή συμφωνία. Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επικράτησε, αφού τόσο οι υπουργοί, οι βουλευτές όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του τάχθηκαν υπέρ του δημοψηφίσματος και του Οχι.  
Ο απρόβλεπτος Καμμένος και οι... αμυντικές δαπάνες
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούν να τον πείσουν να χαμηλώσει τους τόνους και να κάνει τα πάντα για την επίτευξη, την ύστατη ώρα, μίας συμφωνίας.
Αμέσως όμως τα εσωκομματικά βέλη έπεσαν πάνω στις μετριοπαθείς φωνές. Μάλιστα στο χορό των ασφυκτικών πιέσεων προς τον πρωθυπουργό φαίνεται πως μπήκε και ο Πάνος Καμμένος. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Αμυνας πιέζει τον πρωθυπουργό να κάνει μία ηρωική έξοδο. Η στάση αυτή έχει θορυβήσει κάποιους στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον κ. Καμμένο «απρόβλεπτο» σύμμαχο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιέσεις από τον υπουργό Αμυνας είναι τόσο ισχυρές που το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση πως «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών». Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εθνικης Αμυνας έκανε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος δεν θα δεχθεί καμία μείωση στους εξοπλισμούς και στις στρατιωτικές δαπάνες.

Δεν παραιτείται η κυβέρνηση αν βγει το «Ναι» -Εκλογές τον Σεπτέμβριο

Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο λαός στηρίξει το «Ναι»;
Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως αν την Κυριακή επικρατήσει το «Ναι» η κυβέρνηση θα βάλει την υπογραφή της στη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα από την πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «Ναι» η συμφωνία δεν χρειάζεται να κυρωθεί από τη Βουλή, καθώς απαιτείται μόνο υπογραφή της κυβέρνησης και στη συνέχεια από το Κοινοβούλιο θα περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι. Μάλιστα αυτή είναι και η μόνη υποχρέωση της κυβέρνησης, να εφαρμόσει τους εφαρμοστικούς νόμους.
Πάντως αν βγει αυτό το σενάριο κατά πάσα πιθανότητα θα δρομολογηθούν εκλογές τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.
Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να πιστεύει πως το «Οχι» θα είναι αυτό που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής και σε αυτήν την περίπτωση υποστηρίζουν πως «επιστρέφουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με βάση το κείμενο συγκλίσεων που υπάρχει ήδη. Η λαϊκή εντολή του Οχι θα είναι για ακόμη πιο σκληρή διαπραγμάτευση . Αυτο βέβαια δεν σημαίνει για μας ρήξη».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: