Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Χρυσές δουλειές» έκανε οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες με θύματα ηλικιωμένους, τους οποίους «ξαφρίζουν» επιτήδειοι με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα ενεπλάκησαν σε δήθεν τροχαία ατυχήματα και επομένως χρήζουν είτε ιατρικής μέριμνας είτε νομικής υποστήριξης. Πίσω από την καλοστημένη απάτη κρύβονται κυκλώματα, η… έδρα των οποίων εκτιμάται ότι βρίσκεται στη γειτονική Βουλγαρία, αλλά διαθέτουν συνεργούς στη Β. Ελλάδα, όπου και αναπτύσσουν τη δράση τους.

Οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το τελευταίο 24ωρο δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που, ακολουθώντας την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησε ή αποπειράθηκε να εξαπατήσει δεκάδες ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη οργάνωση φαίνεται ότι έκανε «χρυσές» δουλειές, καθώς από τον περασμένο Ιανουάριο, τα μέλη της κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από τα ανυποψίαστα θύματά τους πάνω από 65.000 ευρώ, ενώ, κατά το ίδιο διάστημα, επιχείρησαν να αποσπάσουν τουλάχιστον ακόμη 200.000 ευρώ από άλλα υποψήφια θύματα.
Οι δύο συλληφθέντες εκτιμάται ότι είχαν περιφερειακούς ρόλους στη δράση του κυκλώματος. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ως «εγκέφαλος» φέρεται άνδρας που τηλεφωνούσε στους ηλικιωμένους, «αναπτύσσοντας» την ιστορία των τροχαίων ατυχημάτων, όπου ενεπλάκησαν ο γιος ή η κόρη τους. Ποντάροντας στο στοιχείο του αιφνιδιασμού, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» τούς έπειθε να παραδώσουν σε συνεργάτες του τα χρήματα.
Κατά πληροφορίες, ο πρώτος συλληφθείς κατηγορείται ότι λειτουργούσε ως «εισπράκτορας», δηλαδή επισκεπτόταν τα θύματα και εισέπραττε τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος φέρεται ότι τον συνόδευε και έστελνε -στη συνέχεια- τα χρήματα στο εξωτερικό. Όπως προέκυψε από τις προανακριτικές καταθέσεις των θυμάτων, ο κατηγορούμενος ως «επικεφαλής» της οργάνωσης μιλούσε ελληνικά με κυπριακή προφορά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα που φαίνεται ότι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ηλικιωμένους.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, ενώ η αστυνομική έρευνα για τη δράση του κυκλώματος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: