Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Γιάννης Ντοντσάκης, διευθυντής της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, τιμά τη μνήμη του Γιάννη Μέτση

Ο Γιάννης Ντοντσάκης, διευθυντής της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, τιμά τη μνήμη του Γιάννη Μέτση και οργανώνει μια συνάντηση στην Ν.Εύβοια για μαθητές, φίλους και συγγενείς, σε ένα τόπο όπου ο σπουδαίος αυτός δάσκαλος, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2010, περνούσε ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας.
Με αυτή την αφορμή θα τραγουδήσει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Μάρθα Τομπουλίδου με συνοδεία της Σοφίας Ταμπακοπούλου στο πιάνο.
Ο Γιάννης Ντοντσάκης γράφει για αυτόν τον τόπο, αλλά και για το Αμφιθέατρο Μινιατούρα που χτίστηκε στους Ραπταίους Ευβοίας:.....

« Στο ύψωμα από την πλευρά του Αιγαίου, έξω από το χωριό Ραπταίοι (Δήμος Στυραίων, Ν.Εύβοια) σε μία έκταση δύο στρεμμάτων με ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια, κουμαριές, χαρουπιές, σκίνα, αγριοκισσό και ένα σταύλο με το τεράστιο πουρνάρι πλάϊ του να το αγκαλιάζει, είναι ο τόπος που από το 2003 επέλεξα για τη ξεκούραση μου. Αυτός είναι ο τόπος, όπου ο Γιάννης Μέτσης πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του συμβάλλοντας στη μεταμόρφωση αυτού του χώρου σε τόπο χαλάρωσης και περισυλλογής.


Σκυλάκια, γατάκια, οι ήχοι του αέρα, των ζώων από τις γειτονικές στάνες, των πουλιών, οι επισκέψεις εκλεκτών ανθρώπων-φίλων και τα γεμάτα αγάπη μαγειρέματα, είναι η συντροφιά και η χαρά να υπάρχει κανείς, να μοιράζεται και να απολαμβάνει την ομορφιά της ζωής! Το κάθε τι φτιαγμένο και ποτισμένο με αγάπη, για να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Συχνή και έντονη η παρουσία της αγαπητής Λυν Σίμουρ συμβάλλοντας και αυτή με τη συντροφικότητα και τη δημιουργικότητά της, στην ύπαρξη αυτού του όμορφου χώρου. Το σπιτάκι της Λύν! Έτσι αποκαλούσε το πέτρινο σπιτάκι όπου φτιάξαμε και διέμενε μαζί μας.

        
Γιάννης Μέτσης

"Η πέτρινη στέρνα-λιμνούλα είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει σε αυτό το σπίτι Γιάννη", έλεγε (ο Γιάννης Μέτσης). Συζητήσεις, όμορφα λόγια, όνειρα για δημιουργία γίνονταν κολυμπώντας μέσα σε αυτήν. "Να, εκεί κάτω που είναι το κυπαρίσσι μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να παίζουν ένα όργανο, μια φωνή, όμορφοι ήχοι και μικρά πράγματα που να ταιριάζουν στη μαγεία αυτού του τόπου, μπορούμε να μαζευόμαστε και να ακούμε. Έχουμε τα αστέρια, το φεγγάρι. Φεγγαρόφωτες Εκδηλώσεις Ραπταίων θα λέγονται"
"Μα τόσο μικρό θέατρο;" του έλεγα.
"Αμφιθέατρο" μου έλεγε, "θα είναι ημικύκλιο, μικρό σα μινιατούρα!"
"Αμφιθέατρο Μινιατούρα", είπα τελικά και συμφώνησε! Αλλά «έφυγε» ο άνθρωπος με την τόση καλοσύνη και κατανόηση, και έμεινε η αγάπη του.

Το Αμφιθέατρο Μινιατούρα Γιάννη Μέτση θα είναι εδώ ώστε να μας μαζεύει και να μας γεμίζει με αυτή την αγάπη. Να μας φέρνει πιο κοντά, με μικρά και απλά πράγματα. Με ένα όργανο, με μία φωνή».

Τρόποι & διάρκεια διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας:

  • Οδικώς από Αθήνα μέσω Χαλκίδας (2 ώρες)
  • Οδικώς από Αθήνα για Αγία Μαρίνα (1 ώρα) και με ferry boat για Νέα Στύρα (45΄), από Νέα Στύρα (15΄) με ταξί έως τους Ραπταίους
  • Λεωφορείο από Πεδίο Άρεως για Αγία Μαρίνα, με ανταπόκριση ferry boat προς Νέα Στύρα και από Νέα Στύρα με ταξί για τους Ραπταίους.
  • Λεωφορείο από Αθήνα για Χαλκίδα και από Χαλκίδα για Κάρυστο (στάση Ραπταίοι) ή Λεωφορείο από Αθήνα για Αλιβέρι και ανταπόκριση για Κάρυστο (στάση Ραπταίοι).
Ενημερωθείτε για τα καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων και ferry boat και μεριμνήστε εγκαίρως για τη διαμονή σας σε καταλύματα της περιοχής γύρω απ' τους Ραπταίους ή κοντινά σημεία διαμονής για εύκολη πρόσβαση στο αμφιθέατρο στους Ραπταίους: Μεσοχώρια, Νέα Στύρα, Αλμυροπόταμος, κλπ.


info: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 │ Τόπος συνάντησης: Ραπταίοι Νέων Στύρων Ευβοίας │ Ώρα προσέλευσης στο χώρο από τις 19:00 │ Πληροφορίες και επιβεβαίωση ότι θα παραβρεθείτε: amfitheatro_miniatoura@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: