Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Aποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Ν.Μουδανιά

Ημερα Τεταρτη στα Νεα Μουδανια.Εχει λαικη αγορα ,κοσμος παει ερχεται πολλα αυτοκινητα παντου ειναι κατακαλοκαιρο 17 Ιουνιου και εχει πολυ ζεστη.
Με ολα αυτα μαζι και μια δυσοσμια που προερχεται απο το Λιμανι. Και οταν λεμε  δυσοσμια μιλαμε για αποπνικτική μποχα μαζι με ζεστη.Προερχεται απο φορτοεκφορτωσεις ελαιοπυρηνα απο πλοιο φορτηγο σε μεγαλες νταλικες που το μεταφερουν στα Σκοπια.Τα φορτηγα αυτα ειναι περιπου εκατο καθε φορα τα οποια μπενοβγενουν στη πολη διμιουργωντας μια απειρου καλους κατασταση..Εχουν καταστρεψει ολους τους δρομους απο την δυτικη εισοδο της πολης μεχρι το Λιμανι,αφηνουν σκονη και καυσαερια και γενικα δεν ειναι και η καλυτερη εικονα για μια περιοχη που αυτη τη στγμη φιλοξενει με τα [ισως απο τα καλυτερα ξενοδοχεια]παρα πολους επισκεπτες.Μηπως θα πρεπει να αναθεωρησουμε -αξιολογισουμε αυτη τη διαδικασια σε σχεση με τα ωφελη  η τα αρνητικα για την Πρωτευουσα του Δημου Νεας Προποντιδας.Για παραδειγμα οταν ρωτησα τα περιξ του λιμανιου καφενεδακια περιπτερα κ.λ.π. αν ψωνιζουν κατι οι οδηγοι των φορτηγων με τους συνοδηγους τους μου απαντησαν οτι δεν παιρνουν ουτε ενα μπουκαλακι νερο.Και αυτο ειναι μια μικρη παραμετρος της ολης φασης.Η περιπτωση αυτη του εμπορικου λιμανιου εχει πολλες πτυχες τις οποιες πρεπει να δουμε αν θελουμε να θεωρουμε την περιοχη μας τουριστικη -εμπορικη-πολιτισμικη γιατι αυτος ο τοπος εχει ολα τα προσοντα να γινει σημειο αναφορας για ολη την Κεντρικη Μακεδονια.

Τασος Δαμασκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΑ Η ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ?