Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ζέστη με δέκα βαθμούς πάνω από το μέσο όρο της εποχής!

Εως και 34 βαθμούς αναμένεται να δείξει ο υδράργυρος το προσεχές τριήμερο, όταν ο μέσος όρος της εποχής καταγράφεται στους 24 βαθμούς περίπου

Ζέστη «καλοκαιρινή» θα αντιμετωπίσει η χώρα τις επόμενες μέρες, καθώς όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ο υδράργυρος θα καταγράψει θερμοκρασίες σχεδόν δέκα βαθμούς πάνω από το μέσο όρο της εποχής.

Οι θερμές αέριες μάζες που θα φτάσουν στη χώρα μας από τα δυτικά, έχουν ήδη ξεκινήσει από την Αφρική και.....

επηρεάζουν σήμερα την Νότια Ιταλία. Από την Τετάρτη το κύμα της ζέστης θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθεί προς την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Αργολίδα, Λαμία, Αλίαρτος και Καρδίτσα είναι οι περιοχές που θα «σπάσουν τα κοντέρ».

Την Πέμπτη, που αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα, το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές θα δείξει έως και 33 βαθμούς, όπως αναμένουν οι μετεωρολόγοι. Όπως μάλιστα εξηγεί στο Έθνος ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, εάν η συννεφιά και η υγρασία δεν συγκρατούσαν τον υδράργυρο, που διαφορετικά θα έδιχνε ακόμα και 37 βαθμούς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος θερμοκρασιών της εποχής, δηλαδή για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου είναι οι 24 βαθμοί, όμως έως και την Πέμπτη, αναμένουμε 32-33 τουλάχιστον. Ήδη από την Παρασκευή όμως και από τη βόρεια Ελλάδα η ζέστη θα υποχωρήσει, καθώς αναμένονται και τοπικές μπόρες, ενώ από το Σάββατο η θερμοκρασία επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το επόμενο κύμα ζέστης αναμένεται στις 15 Μαΐου, όπως δείχνουν προς το παρόν τα μοντέλα πρόγνωσης.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: