Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σε κίνδυνο η λειτουργία 1.365 δημοτικών παιδικών σταθμών στις μεγάλες πόλεις

Σοβαρό πλήγμα δέχονται 1.365 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, αφού το υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται ρύθμιση που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και τη δυναμικότητα παιδικών σταθμών στους οποίους σήμερα φιλοξενούνται 35.351 παιδιά κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αυτό οφείλεται στη μειωμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που απειλεί το πρόγραμμα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων παιδιών σε....
βρεφονηπιακούς σταθμούς την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) η οποία θα τοποθετηθεί στο σχέδιο υπουργικής απόφασης που εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το πώς αυτοί οι παιδικοί σταθμοί θα πάρουν άδεια.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεταβιβάστηκαν την περίοδο 2001- 2003 από το υπουργείο Υγείας στους δήμους και λειτούργησαν έκτοτε με βάση το ΦΕΚ της ίδρυσής τους. Περίπου άλλοι τόσοι είναι οι παιδικοί σταθμοί που κατασκευάστηκαν από τους ίδιους τους δήμους και αδειοδοτήθηκαν με βάση πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: