Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Υποχρεωτική χρήση κράνους σε οδηγούς και επιβαίνοντες στα κάμπριο αυτοκινητα.

Ένα πρωτοποριακό νομοσχέδιο για τα παγκόσμια χρονικά, θα παρουσιάσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η Κυβέρνηση, νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάστηκε το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Σύμφωνα λοιπόν με το νομοσχέδιο, οι οδηγοί αλλά και οι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα κάμπριο θα πρέπει να φέρουν αναγκαστικά κράνος κατά τις μετακινήσεις τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τεχνοκράτες του....
Υπουργείου Συγκοινωνιών σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα του τόπου, προέβησαν σε διάφορες μελέτες οι οποίες κατέδειξαν ότι τα αυτοκίνητα κάμπριο ισούνται με τις μοτοσικλέτες, μόνο που έχουν δύο περισσότερους τροχούς. Τεχνοκράτης του Υπουργείου που μίλησε με το apokalyptiko.com, μας ανέφερε ότι από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα κάμπριο είναι «ανοιχτά» όπως και οι μοτοσικλέτες, θα πρέπει αναγκαστικά οι οδηγοί και οι επιβαίνοντες να φέρουν κράνους για τη δική τους ασφάλεια. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τους αγώνες Φόρμουλα, όπου οι οδηγοί φέρουν κράνος καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκονται μέσα στα μονοθέσια.  Το επίμαχο νομοσχέδιο προνοεί βαριά χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν φέρουν κράνος, καθώς και βαθμούς ποινής.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και οι οδηγοί αυτοκινήτων κάμπριο σκέφτονται ακόμη και να κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, έξω από τη Βουλή. Γυναίκα που επικοινώνησε μαζί μας, ανέφερε πως είναι εξοργισμένη με το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η Κυβέρνηση, καθώς όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «πως θα ανεμίζει το μαλλί μου πλέον όταν θα πρέπει να φοράω κράνος; Θα μας κόψουν και το κομμωτήριο τούτοι».
Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές και το apokalyptiko.com θα σας μεταφέρει όλα τα νεότερα επί του θέματος.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: