Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

H Eldorado δεν ανησυχεί για την επένδυση

«Εχουμε τις άδειές μας και συνεπώς είμαστε νομικώς κατοχυρωμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας και τα προγράμματα ανάπτυξης στην περιοχή. Συνεπώς για εμάς μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει αλλάξει (bussiness as usual).» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters η said Krista Muhr αντιπρόεδρος της εταιρίας Eldorado, σε απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Δεν θα συνεχίζαμε να επενδύουμε κεφάλαια στην Ελλάδα αν δεν είχαμε εμπιστοσύνη», προσθέτει η κα Muhr.

«Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό το.... επενδυτικό σχέδιο», είχε δηλώσει ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό». Απέφυγε να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις της Αθήνας.



Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι για την τρέχουσα χρονιά θα δαπανήσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο ορυχείο στις Σκουριές.



Προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ



Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή κατοίκων. Η προσφυγή αφορά την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold, τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στο μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.



Όπως αναφέρουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού «η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος”, αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλειπή τεχνική μελέτη, θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο παρόν και το μέλλον της περιοχής. Με το τρόπο αυτό επιχείρησε να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας.



Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία μας στην Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσής μας στο ΣτΕ, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Καλούμε τους συναγωνιστές και αλληλέγγυους στον αγώνα μας, να στηρίξουν τη δράση αυτή. Στα πλαίσια, αυτής της κινητοποίησης, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Γ' αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 12:00 το μεσημέρι».



halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: