Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Λαφαζάνης «ρίχνει στα τάρταρα» τη μετοχή της Eldorado Gold

Σε τροχιά «ελεύθερης πτώσης» βρέθηκε η μετοχή της Eldorado Gold τόσο στην αγορά της Νέας Υόρκης όσο και σε αυτήν του Καναδά, με απώλειες που ξεπερνούν το 19%, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι η κυβέρνηση θα «μπλοκάρει» την επένδυση της εταιρείας στα ορυχεία της Χαλκιδικής.

Μιλώντας στο Reuters ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφερόμενος στην επένδυση της καναδικής εταιρείας δήλωσε ότι είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», αρνούμενος, όμως, να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση θα θελήσει να «μπλοκάρει» το όλο project.
Η αντίδραση των επενδυτών ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί έως και 19,21% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και κατά 19,37% στο χρηματιστήριο του Καναδά.
Πέραν της παραπάνω επένδυσης ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε στο Reuters ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος».
Εμφανίστηκε, πάντως, περισσότερο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ στο Αζερμπαϊτζάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, για το κατά πόσο η πώληση αντίκειται ή όχι στους κανόνες για τον υγιή ανταγωνισμό.
«Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.


 newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: