Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Εισηγήσεις για κατάργηση όλων των εξαιρέσεων σε ασφαλιστικό-φορολογικό

Τέλος στις εξαιρέσεις από τη φορολογία και το ασφαλιστικό εισηγούνται παράγοντες της οικονομίας στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κίνηση θα....
μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες εξοικονομήσεις και να κερδίσει τους εταίρους μας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Όπως αναφέρεται στα ΝΕΑ, παράγοντες της οικονομίας έχουν εισηγηθεί στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για κατάργηση των εξαιρέσεων που υπάρχουν σε φορολογικό και ασφαλιστικό, παράλληλα βεβαίως με τις προτάσεις της για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις άλλες διαρθρωτικές αλλαγές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει.

Κατά την άποψη των παραγόντων αυτών, πρόκειται για προτάσεις που θα επιφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση κόστους και θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά της ξεκινώντας από την ανθρωπιστική κρίση.

Ωστόσο, κάποια από τα μέτρα αυτά έχουν αναμφίβολα μεγάλο βαθμό πολιτικής δυσκολίας, όπως φάνηκε στο παρελθόν, οπότε είναι αβέβαιο πώς θα αντιμετωπιστούν τελικά από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μόνο ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά κοστίζει στο Δημόσιο σε ετήσια βάση 533,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στα νησιά ισχύει έκπτωση 30% στους κανονικούς συντελεστές, από την οποία προκύπτουν απώλειες 291,3 εκατ. Σύνολο 824,7 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν μόνο από την κατάργηση της συγκεκριμένης εξαίρεσης.

Στο ασφαλιστικό οι εξαιρέσεις που εξακολουθούν να υφίστανται αφορούν μεταξύ άλλων τα ειδικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αυτά ισχύουν ακόμη σε ορισμένα από τα λεγόμενα ευγενή Ταμεία, καθώς και για τις μητέρες ανηλίκων και για τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τα ειδικά όρια επιτρέπουν να βγει στη σύνταξη ο εργαζόμενος πριν από τα θεσμοθετημένα όρια (67ο έτος γενικά και 62ο με 40 χρόνια δουλειάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: