Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Νέες έρευνες για τον Μπεν

Το θρίλερ του μικρού Μπεν ξανάρχεται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία των Βρετανικών Αρχών.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών μετά από 24 χρόνια, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο ερευνών στην Ελλάδα για τον Μπεν Νήνταμ, με το ποσό των 700 χιλιάδων λιρών, περίπου 920 χιλιάδες ευρώ!

Η μητέρα του Μπεν Κάρι, μίλησε στο «Τούνελ» για την αμοιβή που προσφέρεται σε όποιον δώσει την πολυπόθητη πληροφορία που θα οδηγήσει στα ίχνη του.

Η εκπομπή συνδέθηκε ζωντανά με τον Άγγλο δημοσιογράφο Μαρκ Γουίτι που παρακολουθεί χρόνια την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν.








Βρετανοί στην Ελλάδα

Ο Άγγλος δημοσιογράφος έδωσε λεπτομέρειες για την νέα έρευνα που χρηματοδοτείται από την Βρετανική Κυβέρνηση και που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.





Με τα χρήματα αυτά η Αστυνομία του Γιορκσάιρ θα σχηματίσει μια ομάδα με επικεφαλής τον Ντετέκτιβ Ματ Φένγουικ, που θα συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία. Η οικογένεια του Μπεν υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν πλήρως ερευνηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάρκ Γουίτι για την εκπομπή «Κάλενταρ», υπάρχουν οκτώ μαρτυρίες που μιλούν για ένα ξανθό αγόρι με μπλε μάτια που ταιριάζουν στην περιγραφή του Μπεν. Το αγόρι αυτό βρισκόταν τα πρώτα χρόνια της εξαφάνισης σε μια οικογένεια Ρομά στην περιοχή της Βέροιας
.











Και οι οκτώ μαρτυρίες που προέρχονται από διαφορετικούς ανθρώπους που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, βρίσκονται στη διάθεση των Βρετανικών Αρχών.

Το αρχικό αίτημα για οικονομική βοήθεια έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο και εγκρίθηκε έντεκα μήνες αργότερα.

Η πρώτη οργανωμένη έρευνα Βρετανών και Ελλήνων στην Κω…

Ο Μαρκ Γουίτι, αναφέρθηκε και στην πρώτη οργανωμένη έρευνα που έγινε για τον Μπεν στο νησί της Κω τον Οκτώβριο του 2012.






Μία επιχορήγηση της Βρετανικής κυβέρνησης επέτρεψε σε μία ομάδα της Αγγλικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον ντετέκτιβ Ματ Φένγουικ, να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή Ηρακλής απ’ όπου είχε εξαφανιστεί ο Μπεν τον Ιούλιο του 1991.











Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως ειδική συσκευή ακτινοσκόπησης του εδάφους, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Βρέθηκαν οστά ζώων, κομμάτια από παιχνίδια και πολλά μεταλλικά αντικείμενα -κυρίως καρφιά και λαμαρίνες- τα οποία, όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν καμία σχέση με τον μικρό Μπεν. Στις έρευνες συμμετείχαν ακόμη ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας έρευνας και διάσωσης.

«Αμοιβή σε όποιον πει τώρα την αλήθεια…»

Η μητέρα του Μπεν Κάρι Νήνταμ, μιλώντας στο «Τούνελ» μέσω Skype απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του γιου της να μιλήσει.






Όπως είπε υπάρχει αμοιβή για όποιον έστω και μετά από τόσα χρόνια, δώσει μια αξιόπιστη πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκεται ο Μπεν.





Η ίδια και η οικογένεια της νιώθουν δικαιωμένοι που μετά από αγώνα δύο δεκαετιών η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο ερευνών.

Είναι σίγουρη πως ο Μπεν ζει. Δηλώνει ότι δεν θα πάψει στιγμή να αναζητά την αλήθεια.






Ο Μπεν Νήνταμ , εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Κω, όπου βρισκόταν με την οικογένεια του στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 21 μηνών.



anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: