Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Reuters: Η Ελλάδα έριξε το ευρώ σε χαμηλό 29 μηνών

Μπορεί οι αναλυτές των διεθνών οίκων να διατείνονται πως πλέον η Ευρώπη και δη η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένες σε βαθμό που να μην κινδυνεύουν από τη νέα έξαρση της κρίσης στην Ελλάδα, η πραγματικότητα όμως είναι... διαφορετική: Σύμφωνα με το Reuters, το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 μηνών σε σχέση με το δολάριο, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται λόγω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα μας.

Το άρθρο του πρακτορείου αναφέρει πως οι αγορές είναι «αρκούντως θορυβημένες από την πιθανότητα να επικρατήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που μπορεί να εκτροχιάσει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, με το πέρας της τρίτης, άγονης, ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το ευρώ άγγιξε τα 1.2130 δολάρια, έπεσε δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου από τον Αύγουστο του 2012. Καίτοι στην πορεία οι απώλειες μετριάστηκαν, αρκετοί αναλυτές σημειώνουν πως οι κίνδυνοι παραμένουν από τη στιγμή που η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα είναι μόλις στα αρχικά στάδιά της.

Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης πως ακριβώς επειδή υπάρχουν αρκετές ημέρες μπροστά μας μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, θα πρέπει οι επενδυτές να περιμένουν αρκετές διακυμάνσεις στις ισοτιμίες του ευρώ. Και σε κάθε περίπτωση, σημειώνει το Reuters, «η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό νόμισμα, τη στιγμή που η ΕΚΤ προσπαθεί να βρει τρόπους για να αποκρούσει τον αποπληθωρισμό...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: