Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφιακό φιάσκο στην Κεντρική Μακεδονία

Τηλεοπτικό αλαλούμ στην Κεντρική Μακεδονία, όπου οι περισσότερες περιοχές είτε δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα είτε λαμβάνουν τα ψηφιακά κανάλια της Digea με απαράδεκτη εικόνα και πολλά σπασίματα. Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί είναι πως για πρώτη φορά ο πάροχος δικτύου της Digea δεν έστειλε δελτίο Τύπου για να δηλώσει την επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση στην περιοχή. Χωρίς προβλήματα έγινε η ψηφιακή μετάβαση μόνο σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται χαμός.


Από τη «συμμαχία» των περιφερειακών καναλιών της περιοχής που αρνήθηκαν να υπογράψουν

σύμβαση με την Digea αποχώρησε το TV 100, το ΔΣ του οποίου αποφάσισε να υπογράψει μετά την κατάθεση συμφέρουσας οικονομικής πρότασης. Όπως λένε οι πληροφορίες, η Digea από 3.300 ευρώ που ζητούσε κατέβασε την τιμή στα 2.200 ευρώ τον μήνα. Το ερώτημα πλέον είναι αν μπορεί ο πάροχος δικτύου να ρίξει την τιμή και στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, που επιμένουν πως η σύμβαση είναι λεόντειος, ενώ τα έξοδα της Digea δεν είναι τόσο υψηλά.

Το ψηφιακό μπάχαλο μεταφέρθηκε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΕΤΤ υπέστησαν ήττα. Ομόφωνα όλοι οι βουλευτές ζητούν με έγγραφό τους προς το υπουργείο Μεταφορών και την ΕΕΤΤ να δοθούν επιπλέον συχνότητες για την Κεντρική Μακεδονία και να συνεχίσουν τα κανάλια να εκπέμπουν εκτός Digea μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δηλαδή, μέχρι και τον Απρίλιο του 2015. Οι αναλογικές, όμως, τηλεοπτικές εκπομπές πρέπει να σταματήσουν υποχρεωτικά την 1η Μαρτίου 2015 λόγω της ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας και των υπηρεσιών 4G στις συχνότητες των UHF (ψηφιακό μέρισμα).
Το ψηφιακό αυτό φιάσκο της Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και των μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, η οποία εμφανίζεται να υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας, της Digea, που επιδιώκει το μέγιστο κέρδος, και όχι τα «συμφέροντα» του Δημοσίου, που πούλησε τις συχνότητες σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό πως στις δίκες ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι της ΕΕΤΤ κατηγορήθηκαν ευθέως ενώπιον των δικαστών ότι μιλάνε εξ ονόματος της Digea!
 
www.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: