Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στους 201 οι διασωθέντες Έλληνες από το Norman Atlantic

Στους 201 ανέρχονται οι διασωθέντες Έλληνες του Norman Atlantic, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Το ελληνικό κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων ενημερώθηκε για τη φωτιά στο πλοίο στις 05:40 τα ξημερώματα της Κυριακής από τηλεφώνημα επιβάτη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι.... συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και σε μέρος της Αλβανίας, μετά την σύμφωνη γνώμη των αλβανικών αρχών.

Στόχος της Πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αγωνιούμε να ταυτοποιήσουμε τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί» δήλωσε και πρόσθεσε ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Πρόσθεσε ότι από την ελληνική πλευρά δεν δίνονται στοιχεία για αγνοούμενους άλλων εθνικοτήτων.

Η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, έχει τη διάθεση να χυθεί άπλετο φως για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο και είπε ότι ξεκινήσει η συγκέντρωση πληροφοριών, ανεξαρτήτως αυτών που συγκεντρώνουν οι ιταλικές Αρχές.

«Ζήτησα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση» είπε.

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 05:40 τα ξημερώματα της Κυριακής και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, ήταν από τα πιο δύσκολα και σύνθετα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει το Λιμενικό, κυρίως εξαιτίας των «αντίξοων, ακραίων καιρικών συνθηκών» που έκαναν δύσκολη την προσέγγιση από θάλασσα όσο και από αέρα.

Στη Ρώμη έχει μεταβεί ο γενικός επιθεωρητής Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: