Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Tζιτζικώστας: Βεργίνα, Αμφίπολη μπορούν να απογειώσουν τον τουρισμό

Βεργίνα και Αμφίπολη, Όλυμπος και Χαλκιδική, τα ισχυρά ονόματα της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και συνεργασία μεταξύ των φορέων και ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης, είναι στοιχεία που μπορούν να «απογειώσουν» τον τουρισμό στη Μακεδονία, εκτιμά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Διαθέτουμε το πιο ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού Philoxenia.



«Ο Όλυμπος, το Καϊμάκτσαλάν, οι παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα ιστορικά μνημεία, οι φάρμες και περιοχές με εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως της Βεργίνας και της Αμφίπολης και πολλά άλλα, μπορούν να καλύψουν τα πάντα», είπε, χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώστας από το βήμα της εκδήλωσης που είχε ως θέμα: «Ο Τουρισμός στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Δημιουργώντας τουριστική συνείδηση».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα «εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε ως χώρα στον τουρισμό δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται και της συνεργασίας όλων των φορέων». Τόνισε επίσης, ότι μερικοί από τους κυριότερους στόχους της Περιφέρειας είναι η προβολή της περιοχής, μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι επενδύσεις στο τουριστικό προϊόν και η κατασκευή τουριστικών υποδομών.

Στην αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της τουριστικής συνείδησης αλλά και του «διακριτού ρόλου» των τοπικών αρχών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος.

«Η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να βασίζεται στον τουρισμό. Αλλάζουμε το τοπίο και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις» είπε ο κ.Λιάσκος και επεσήμανε ότι τα 20 εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα και τα περίπου άλλα τόσα που αναμένεται να έρθουν και φέτος, έχουν καταστήσει τη χώρα πρώτη σε τουρίστες σε όλη την Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον κ.Λιάσκο, συνέβαλε στη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας στο πρώτο επτάμηνο του έτους. Ενώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε σημαντική άνοδο στις αεροπορικές αφίξεις και στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στην καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης και στη συμβολή της στην ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και στο σημαντικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου προκειμένου να είναι ποιοτικό το προϊόν που θα προσφέρουν στον επισκέπτη , αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης. «Δεν μπορούμε να είμαστε «πρόχειροι» ή «λίγο απ’όλα», ανέφερε ο κ.Ανδρεάδης και τόνισε: «Χρειάζεται να επενδύσουμε στην ποιότητα και να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η δημιουργία γραφείου-δορυφόρου του ΣΕΤΕ στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: