Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Απόγευμα Τρίτης πιστώνεται το τσεκ, φθάνουν τα πρώτα ενημερωτικά SMS

Μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Νοεμβρίου, πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προκαταβολή (50%) της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) 2014. Οι τελευταίες πληροφορίες του AgroNews θέλουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να παραδίδει στην Τράπεζα Πειραιώς τη δισκέτα με τις καταστάσεις των δικαιούχων μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα χρήματα της.....
κοινοτικής ενίσχυσης θα είναι διαθέσιμα (μετά τις 2.30 μ.μ.) αρχικά μόνο από τα ATM’s, ενώ στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της Τετάρτης (12 Νοεμβρίου).
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα αρχικά μόνο από τα ATM’s και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα αρχικά μόνο από τα ATM’s και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου.
Όπως έγραφε το Agronews από το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχετικό ρεπορτάζ του, όλα είναι έτοιμα ώστε να πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ.
Το δρόμο άνοιξε και  η υπογραφή της σύµβασης µεταξύ ∆ηµοσίου και Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση του λογαριασµού ΕΛΕΓΕΠ. Να σηµειωθεί εδώ ότι αν και ακόµα δεν φαίνεται να έχει κλείσει το θέµα των συµψηφισµών των χρεών των αγροτών µε τις κοινοτικές επιδοτήσεις, βάσει νοµοθεσίας δεν γίνεται να «πειραχθεί» η πρώτη δόση, ωστόσο συζητείται ακόµα πιθανή παρακράτηση από την εξόφληση του τσεκ.
Οι πληροφορίες θέλουν το θέµα του συµψηφισµού απαιτήσεων αγροτών µε ληξιπρόθεσµες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταµεία και εν προκειµένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται µε µια «πολιτική δέσµευση» των εµπλεκοµένων πλευρών, µε τη συµφωνία να προβλέπει ότι ο συµψηφισµός µέσω του Η∆ΙΚΑ θα περιορίζεται σε απαιτήσεις αγροτών που προέρχονται από υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Πετρελαίου, φόρο εισοδήµατος κ.α. και δεν θα επεκτείνεται σε παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν τριβές µε τις αρµόδιες κοινοτικές αρχές.
Αυτή είναι και η βασική αιτία για την καθυστέρηση στην πληρωµή της β’ δόσης του αγροτικού πετρελαίου, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει τις «επόµενες ηµέρες» και παρά το ότι οι φάκελοι των δικαιούχων βρίσκονται στο υπουργείο Οικονοµικών. Ως πιθανότερη ηµεροµηνία θεωρείται το χρονικό διάστηµα µετά την πίστωση της ενιαίας ενίσχυσης και πριν την πληρωµή των βιολογικών, την οποία ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετεί τώρα στο δεύτερο δεκαπενθήµερο του Νοεµβρίου.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: