Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε διαδικασία αναβάθμισης του υδροθεραπευτηρίου Αγίας Παρασκευής προχωρά η νέα Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας καθώς σκοπεύει να ενδυναμώσει το "ρεύμα" που αφορά στον Ιαματικό Τουρισμό. Ήδη, από το Σεπτέμβριο έχουν αυξηθεί σε ποσοστό της τάξης του 25% οι επισκέπτες των λουτρών. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της συγκεκριμένης δομής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο φετινός χειμώνας θα είναι αποδοτικός. Στόχος για την ΚΕ.ΔΗ.Κ είναι η συνεργασία της με γραφεία Τουρισμού της Ελλάδας και του Εξωτερικού προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα Λουτρά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.Κ Χαρίλαος Κουκουβινος σημείωσε ότι η Επιχείρηση από το Σεπτέμβριο δίνει τον καλύτερο της εαυτό για τα Λουτρά καθώς το υδροθεραπευτήριο μπορεί να έχει εξέχοντα ρόλο στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Κασσάνδρας.


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Έμφαση στην τουριστικη προβολή του Δήμου Κασσάνδρας δινει η νέα Δημοτική Αρχή μετά και την ίδρυση εξειδικευμένου Γραφείου Τουριστικής προβολής στο πλαίσιο της ΚΕ.ΔΗ.Κ. Ήδη έχει οργανωθεί Σελίδα στο Facebook με τίτλο : Γραφείο Τουριστικής Προβολής Κασσάνδρας στην οποία παρουσιάζονται οι ομορφιές της περιοχής γεγονός που αυξάνει την επισκεψιμότητα της.Παράλληλα πραγματοποιούνται διαδοχικές συναντήσεις της εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού Μαρίας Παπαδημητρίου με τους Τουριστικούς και Πολιτιστικούς Φορείς της Κασσάνδρας για την οργάνωση της καμπάνιας τουρισμού-πολιτισμού. Σύντομα θα παρουσιαστεί το έντυπο Τουριστικής προβολής του Δήμου το οποίο τώρα βρίσκεται σε διαδικασία οργάνωσης ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και marketing Χαλκιδικής οργανώνεται η συμμετοχή του Δήμου σε Εκθέσεις τουρισμού στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, στην Ανατολή και στην Αθήνα.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμειου στην Κασσάνδρα αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής με δεδομένο ότι πλεον ολοι οι παράκτιοι Δήμοι μπαίνουν σ'αυτή τη διαδικασία καθώς είναι κοινά αποδεκτό ότι μια τέτοια δομή μπορεί να συνεισφέρει αναπτυξιακά στην περιοχή. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και πλεον δόθηκε το "πράσινο φως" στο Δημαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Κυριτση να προχωρήσει σε περεταίρω ενέργειες. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι η Κασσάνδρα χρειαζεται λιμενικό Ταμείο για την καλύτερη διαχείριση των λιμενικών και αλιευτικών εγκαταστάσεων και υπογράμμισε ότι θα κινηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα δημοσιονομικά δεδομένα με σκοπό το όραμα αυτο να πάρει "σάρκα και οστά".

ΝΕΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Διαφορετική αντίληψη στη μέτρηση κατανάλωσης νερού εισάγει η νέα Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας με τα νέα υδρόμετρα που πρόκειται σύντομα να θέσει σε λειτουργία. Στα υδρόμετρα που , θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στο μέλλον αλλα προς το παρόν ελάχιστοι Δήμοι στην Ελλάδα διαθέτουν, εισάγεται μια πλαστική κάρτα με κωδικό και θα πιστοποιεί τις καταναλώσεις.Με τον τρόπο αυτόν μπαίνει τάξη στις μετρήσεις και μετά την εφαρμογή του ο Δήμος και οι Δημότες θα εξασαφαλίσουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών αφού θα ελέγχονται πλήρως και οι διαρροές και τα λοιπά προβλήματα.
Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης - Αποχέτευσης Γιάννης Κουτσούρης σχολίασε ότι η εφαρμογή αυτής της νέας μεθόδου θα δώσει λύση σε προβλήματα που χρονίζουν


Δέσποινα Τσελεμπή
 Εφημερίδα Κασσάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: