Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τελευταία ημέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων η σημερινή

Τελευταία ημέρα της δεκαήμερης εκπτωτικής περιόδου η σημερινή, για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Η περίοδος που άρχισε την 1η Νοεμβρίου λήγει σήμερα Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους σε καλύτερες τιμές μέχρι και το μεσημέρι για τα μικρότερα καταστήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ για τα πολυκαταστήματα.
Όπως διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα των....
ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: