Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται στην Ελλάδα εταιρεία ταξί που χρησιμοποιεί και απλούς ιδιώτες οδηγούς

''Φωτιές" έχει ανάψει η επέκταση στην Ελλάδα της αμερικανικής εταιρείας ταξί, με την ονομασία UBER που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων, ως συνεργάτες, και απλούς ιδιώτες οδηγούς, οι οποίοι μεταφέρουν επιβάτες έναντι αμοιβής.

Η νέα εφαρμογή αναπτύχθηκε για tablets και smartphones και μέσω αυτής μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ταξί. Σύμφωνα με πληφορίες, η Uber έχει προχωρήσει ήδη και στην πρώτη πρόσληψη στελέχους για την αγορά της Ελλάδας. Οι οδηγοί αυτοί συμφωνούν αρχικά με την εταιρεία με έναν σχετικά απλό τρόπο.



Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ το υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί τους ιδιώτες, που θα συνεργαστούν χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα, με αυστηρά πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Για το υπουργείο Μεταφορών η μετακίνηση επιβατών με ιδιωτικά αυτοκίνητα από μη επαγγελματίες οδηγούς θεωρείται πειρατεία και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα έως 600 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. "Δεν είναι σύννομη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους ίδιους τους επιβάτες, καθώς ούτε τα οχήματα, ούτε οι οδηγοί έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και κατά συνέπεια καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο έλεγχος και η εύρεση αμφοτέρων σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς", λένε από το αρμόδιο υπουργείο.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια της Uber δεν περιλαμβάνουν μόνο την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και το Αγρίνιο, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος.

Η εταιρία επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε 46 διαφορετικές χώρες και 250 διαφορετικές πόλεις, όμως βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη στα δικαστήρια με ενώσεις επαγγελματιών ταξί στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Σε πολλές χώρες έχουν μάλιστα σημειωθεί και επιθέσεις κατά των οδηγών της Uber, ενώ στις ΗΠΑ στο στόχαστρο έχει μπει διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας που φέρεται να έχει απειλήσει δημοσιογράφο που άσκησε κριτική.


 olatanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: